Majka kojoj je hitno bio potreban zagrljaj - Priča koju treba da pročita svaka žena

Hajde da podržimo i zagrlimo jedne drugu u teškim trenucima.


Nina Divina je poznata blogerka i motivacioni govornik iz Slovenije, a situacija koja joj se nedavno dogodila i koju je podelila na društvenim mrežama, pogodila je srce svake žene i majke, piše Lovesensa. "Danas sam prisustvovala jednoj sceni u prodavnici koja me je podstakla na razmišljanje o empatiji i saosećanju.

Dok sam kupovala, u radnju je ušla majka sa šestogodišnjim sinom. Majka je odbila da kupi dečaku nešto što mu se dopalo i nastala je prava histerija. Dečak je vikao, plakao, vrištao i dramio, a majka je bezuspešno pokušavala da ga smiri.



Neki ljudi su gledali zaprepašćeno u dečaka, neki su prevrtali očima i šaputali između sebe o nedostatku samopouzdanja, neki su ignorisali, ali svakako je najviše bilo onih koji su sa prezirom i osuđivanjem posmatrali majku. Dečak je na putu do kase prestao da plače, oluja besa je prošla i počeo je mirno da stoji uz majku.

Tada sam pogledala majčino lice. To je bio pravi primer lica iscrpljene žene. Na njenom licu su jasno urezane poruke umora i lošeg dana koji je doneo i više stresova nego što je ona sposobna da podnese. Takođe, na njenom licu se videlo da se oseća bespomoćno i razočarano.



Svaka mama je ponekad kritičar drugih mama, ali najvažnije je da jedna drugu razumemo. Da li i vi na ovakve situacije prevrćete očima? Da li osuđujete majku čije dete nije vaspitano po ustanovljenim pravilima? Da li se zapitate kakav posao, život ili supruga ima ta žena?

Da li se setite da mnoge mame često ne mogu da kontrolišu svaku situaciju? Da li je osuda otrov za dušu? Izašla sam za majkom i detetom iz radnje i uhvatila sam je za rame. Nisam znala šta drugo da joj kažim osim - Ne brini. Ti si sjajna majka! Zagrlila sam je. Nepoznata žena dugo je plakala u mom naručju.

Plakala je zato što joj je ovaj dan već doneo previše briga... Zato što je bila potpuno vam ravnoteže... Zato što radi najbolje što može... Zato što joj je baš taj zagrljaj nedostajao, baš kao i razumevanje i podrška." Hajde da podržimo i zagrlimo jedne drugu u teškim trenucima. Hajde da zajedno stvorimo magiju empatije i dokažemo da ljubav još uvek živi u nama.

Pokreće Blogger.