Pozitivne promjene koje bi mogli da osjetiti ako konzumirate dve narandže dnevno

Svakodnevna konzumacija samo dvije naranče nosi sa sobom određene prednosti otkrivamo ti u nastavku.


1. Jačaju imunitet Naranča obiluje visokim postotkom vitamina C koji pomaže u jačanju imuniteta što je osobito važno u hladnijim dijelovima godine kada smo podložne prehladama i gripama. Također, dostupnost visokog sadržaja kalcija u naranči održava i štiti zdravlje kostiju i zubi.

2. Pomaže očuvati rad srca Prema posljednjim istraživanjima, utvrđeno je kako magnezij koji se u velikim količinama nalazi u naranči ima sposobnost smanjiti visoki krvni tlak. Ipak, u ovom slučaju ne preporučuje se iscijediti sok od naranče nego pojesti cijeli citrus.



3. Snižava kolesterol i krvi tlak Visoka koncentracija hesperidina, spoja kojeg u obilju nalazimo u citrusima, smatra se korisnom za snižavanje lošeg kolesterola. Sama naranča ne sadrži ni blizu toliko hesperidina, tako da bi bilo dobro iskoristiti koru u kojoj se nalazi kad god je to moguće.

4. Očuvanje zdrave koža Antioksidacijska svojstva naranče kožu štite od djelovanja slobodnih radikala. Za dobar ten preporučljivo je popiti čašu soka od naranče svakoga dana. Također, naranče su bogate beta-karotenom koji pomaže u zaštiti stanica od oštećenja i pomaže u sprečavanju znakova starenja.



5. Štite želudac i pospješuju probavu Naranče su vrlo bogat izvor netopljivih i topljivih vlakana, koji pomažu u održavanju zdravlja tvog želuca i crijeva sprečavajući probleme poput sindroma iritabilnog crijeva. Sadržaj vlakana u naranči olakšava put hrane kroz probavni trakt te smanjuje vrijeme prolaska izmeta, što sprječava naprezanje i zatvor.

6. Pospješuje rad mozga Folna kiselina i folati prisutni u naranči potiču razvoj mozga i održavaju vitalne organ u dobrom stanju. Posebno se preporučuje konzumacija naranča trudnicama jer pozitivno utječe na razvoj ploda.

Pokreće Blogger.