Instinkt majke je veoma jak: Ako majka procjeni da vaš izbor partnera nije dobar - Poslušajte je

Kada ste zaljubljeni niste sposobni racionalno razmišljati, poslušajte majku


Kad pronađete osobu sa kojom želite da provedete život, nema veće sreće. Ali, šta ako se ta osoba ne dopadne vašoj porodici? Tada nema veće tuge. Naročito kada je u pitanju majka. Prva reakcija nam je obično da majka greši, da nas ne razume i deluje nam kao da je baš briga što bismo bez te osobe bili nesrećni.

Ali, kada bismo tako zaljubljeni bili u stanju da razmišljamo hladne glave, shvatili bismo da nas majka i dalje voli više od bilo čega na svetu i da nam misli samo dobro. U 99 % slučajeva, majka je u pravu kada joj se ne dopada vaš izbor partnera. Evo i zašto!



Vi ste zaljubljeni i ne razmišljate trezveno, za razliku od majke Ljubav nas neretko tera na ne tako dobre odluke. Naučno je dokazano da zaljubljene osobe nisu sposobne da racionalno rasuđuju niti ispravno razmišljaju kada je u pitanju partner. Sa druge strane, majke, naročito one koje sa svojim ćerkama imaju blizak odnos, znaju kada je njihovo dete u opasnosti.

Umesto da se svađate s majkom, pokušajte da sagledate situaciju iz njene perspektive. Od kako vas je donela na svet, pa sve dok vas je vaspitavala i izvela na pravi put kako je najbolje znala i umela, vaša majka je uvek bila uz vas i želela vam sve najbolje. Ona se plaši da ne završite sa nekim ko nije za vas i ko će vam slomiti srce. Protivi se jer želi da vas zaštiti.



Instinkt jedne majke je neverovatno jak Ako majka kaže da ima loš osećaj, to verovatno iz nje govori majčinski instinkt, koji je uglavnom i ispravan. Štaviše, setite se da je i vaša majka nekad bila mlada i da možda ima više iskustva od vas. I ona je verovatno lečila slomljeno srce i bila u lošoj vezi, pa ne želi da vi isto tako patite.

Misli da zaslužujete bolje Svaka majka za svoje dete misli da je najsavršenije biće na svetu, i to je normalno. Čak i kada vi ne uviđate sopstvenu vrednost, vaša majka zna koliko ste divni i koliko vredite. Njen razlog za neodobravanje vaše veze može biti to što veruje da zaslužujete bolje.

Ako ste uz sve majčino protivljenje sigurni da je vaš partner prava osoba za vas, pokušajte da umirite majku i objasnite joj kako vas on čini srećnim. Dajte joj vremena da ga upozna. Ako se majčino mišljenje na kraju poklopi sa vašim, svi ćete biti presrećni. Kakva su vaša iskustva? Da li se vaša majka mešala u vaš izbor? Da li je bila u pravu? Podelite sa nama u komentarima!

Pokreće Blogger.