Fraze koje mogu uništiti vezu: Toksične izjave koje ne bi trebali da koristite u ljubavnom odnosu

Reči se mogu pretvoriti u najtoplije izjave ljubavi, ali i u hladnokrvno oružje koje može duboko raniti dušu, piše Lovesensa.


1. "Ako tako misliš, možda bismo trebali da raskinemo ili da se razvedemo" Ove reči parovi često korsite ne razmišljajući o njihovoj težini. U besu i ljutnji možda i posmislimo na nešto tako, ali ako želimo budućnost sa partnerom, onda bismo ove reči trebali da izbegnemo. Iako ova fraza nije razlog za raskid, može srušiti poverenje i sigurnost u odnosu.

Umesto ove rečenice, partneru možete da kažete - „Osećam se uvređeno, ljuto ili napušteno. Volim te, ali treba mi malo prostora." 2. "Više te ne volim" Ako to zaista ne mislite, onda nikako ne treba partneru ovo da izgovorite. Ove reči se koriste u žustrim sukobima.Iako druga strana često razume da partner ne misli tako, te reči će ga vrlo povrediti. Kada kažete u sukobu partneru da ga više ne volite, a zaista ga volite, izvinite se i objasnite da ste dopustili da iz vas govore frustracija i bes. 3. "Ovo je glupo" Ova fraza je poznata i kao "ponašaš se neracionalno".

Ponekad radite nešto što vašem partneru deluje neracionalno, ali to ima puno smisla za vas. Ili će on učiniti nešto što vam se čini potpuno besmislenim, a za njega je sasvim suprotno. To je zato što svako od nas donosi svoja gledište i vitalne vrednosti u odnos.Sve što se traži od nas je da radimo na razumevanju stava jednih drugih, a ne da žurimo sa osudama i uvredama. 4. "Ne želim da pričam o tome" Što više ignorišemo problem u odnosu, on postaje sve veći. Zanemarivanjem problema želimo da izbegnemo svađu, ali negativne emocije koje se talože u vama i potiskuju, mogu izazvati mnogo veći sukob od prvobitnog.

5. "Samo se opusti!" Ako je partner uznemiren, ova rečenica mu nikako neće pomoći. Pokušate da se saosećate sa partnerom, predložite mu razna rešenja i pružite mu podršku. Ovih 5 toksičnih fraza mogu naneti štetu odnosu, ali ne treba očajavati ako ste ih već koristili.

Prema pozantom američkom psihološkom istraživalu Gotmanu, srećni parovi imaju 5 pozitivnih za svaku negativnu interakciju. Koristite sledećih 5 pozitivnih interakcija u ljubavnom odnosu kako biste nadahnuli trenutke sa partnerom. Iskrena izvinjenja, topli zagrljaji, reči podrške i upuštanje u nešto uzbudljivo mogu pomoći da vratite osećaj bliskosti.

Pokreće Blogger.