Duško Radović o djeci: "Samo djeca koja ne slušaju mogu postati bolja od svojih roditelja"

Samo deca koja ne slušaju mogu postati bolja od svojih roditelja.


Legendarni Duško Radović je značajn deo svojih aforizama posvetio deci. Uvek je lepo da ih se podsetimo... Najbolje aforizme o deci verovatno nam je u amanet ostavio Duško Radović, pisac, novinar i aforističar. Najbolje aforizme o deci verovatno nam je u amanet ostavio Duško Radović, pisac, novinar i aforističar.

Uvek je lepo da ih se podsetimo. 1) Volimo decu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu. 2) Juče je jedan roditelj zavapio na roditeljskom sastanku: "Dajte mi dobro dete, pa ćete videti kakav sam ja otac!" 3) Tucite svoju decu čim primetite da počinju da liče na vas.



4) Blago babama i dedama koji imaju unuke. Teško nama koji imamo decu. 5) Bolje nam je bilo dok smo sami bili deca nego sad kad imamo decu. Deca su bezobrazna i nezahvalna. 6) Ima velike sirotinje među našom decom, kojoj, sem para, roditelji ništa nisu mogli dati.

7) Deco, možete misliti kakav je život kada je od kolevke pa do groba najlepše đačko doba. 8) Ako rešite sve probleme svoje dece, ona neće imati drugih problema sem vas. 9) Ne vaspitavajte decu ako ne umete. Bolje je biti nevaspitan nego loše vaspitan.



10) Mame tuku decu zato što ih vole. Tate ih tuku zato što nisu takvi da bi ih i oni mogli voleti. 11) Samo deca koja ne slušaju mogu postati bolja od svojih roditelja. Jedno upozorenje roditeljima: ako budete tukli svoju decu, ona će tući vaše unuke.

Pokreće Blogger.