Ako vrijeđa svoju ženu, muškarac može sve da izgubi

Pravi uspješni muškarci paze i poštuju svoju ženu. To je njihov pravi prijatelj, a ne samo žena ili voljena


Zašto se to događa? Ako muškarac ponižava i vrijeđa svoju ženu, vremenom može sve izgubiti. I u tome nema nikakvog "misticizma". To je obična psihologija i filozofija života. ​Akademik Landay je bio genijalni naučnik. Ali, nažalost, on je imao afere sa damama i dovodio ih je kući pravo kod žene.

Car Aleksandar II je mnogo učinio za domovinu. Ali i on je smjestio svoju ljubavnicu s djecom u dvorac, na gornjem spratu, iznad stana svoje žene. Puškin je volio, da kad dođe iz „vesele kuće“, da podijeli svoje utiske i priče ženi s kim je i kako je tamo provodio vrijeme.Akademik je potom pao pod automobil i postao bespomoćna osoba sa invaliditetom. Njegova žena je brinula o njemu, naravno. A ko bi drugo? Aleksandra Drugog su ubili teroristi, noge su mu bile raznesene, tako da nije ni pozvao ljubavnicu kada je umirao.

Puškin je takođe umro na rukama svoje žene nakon smrtonosnog dvoboja ... I mnogi takvi primjeri se mogu navesti. Ovi veliki ljudi uvrijedili su svoje žene i prouzrokovali im patnju svojim ponašanjem. A žene su ih voljele svim svojim srcrm!Ne, nije zla sudbina, niti Viša sila kazmila ove ljude. Stvar je u tome što su ponižavali svoje žene. Ponizili na najniži nivo. Žena im je prestala da bude prijatelj, odan partner, drug i podrška. Postala je nešto kao robinja Izaura, nešto kao vjerni pas kojeg vlasnik može da miluje.

A može i da šutne. U svakom slučaju, njije ga stid zbog nje; pred robovima se ne može stidjeti! Žena je prestala da bude prijatelj, postala je sluga. Stvorenje najnižeg reda, kako su ranije govorili. I sam muškarac je osudio sebe na samoću, ponižavajući najbližu osobu.

Jer je izgubio vjernog prijatelja, čovjeka sa kim može podijeliti svoje tajne, čovjeka koji mu može dati podršku, dati savjet, zaštititi, raspravljati, odvratiti, prisiliti ga da se odrekne pogrešnog koraka ... Bio je prijatelj - postao je rob. Bio je prijatelj - postao je domaća životinja.

I u takvom odnosu muškarac se lišava najvažnijeg - podrške. Jer onaj koji nije poštovan, kako da te podrži. On je samo vjerni rob, a ne prijatelj. Izgleda kao muškarac je u braku ili u vezi - a zapravo je sam. Sam - znači ranjiv.

Znači, može se napasti ili prevariti, pričiniti mu zlo. On se bori jedan na jedan sa neprijateljima. A mogao je imati vjernog prijatelja! Ništa ne može da zamijeni pravu žensku podršku, hitrost, intuiciju, sposobnost da se vide znaci i osjete ljudi.

Zato pravi uspješni muškarci paze i poštuju svoju ženu. To je njihov pravi prijatelj, a ne samo žena ili voljena. Ponizavajući drugog, ponizavaš i slabiš sebe, na radost neprijatelja. I postaješ usamljen, bespomoćan i slab. Poštovanje žene je - zalog uspjeha i dugog života. I nije teško uvrijediti onoga ko voli. Lako je zanemariti. Samo tada se može izgubiti sve ...

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.pult24.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.