Znakovi koji bi mogli pokazati da se u vasoj blizini nalazi egoista

A kada dođe vrijeme ispita - egoista će vas napustiti i misliti samo na sebe


Ako na vrijeme shvatite da je pored vas egoista, možete se bar mentalno pripremiti za činjenicu da će vas u teškim vremenima napustiti. I otići. To je tužno saznanje, ali je neophodno. Egoisti su vrlo simpatični i čak ljubazni, ako okolnosti to dozvoljavaju.

Tako je lijepo biti ljubazan, to hrani Ego! Ali ako je resursa malo, ako se od egoiste zahtijeva žrtva, trud i strpljenje, on će otići. Možda ne daleko; sačekaće da vidi da li ćete se izboriti ili ne. A onda će se vratiti ako se izborite. Samo vi odlučujete da li ćete imati odnos sa egoistom.



Znakovi su jednostavni i ne baš strašni. U početku nijesu strašni, a onda sve zavisi od toga šta će se dalje desiti ... 1) egoist jede sve što je najukusnije. Može se zahvaliti, pohvaliti, može jesti umjereno i lagano. Ali on nikada neće vas pitati: jeste li jeli?

I sa zadovoljstvom će pojesti sve najukusnije. On će izabrati najbolje iz zajedničkog jela, a ostaviće vam lošije. Ne od zla; on jednostavno ne misli na vas. On misli samo na sebe. 2) ne obraća pažnju na vaše bolesti. Može na riječima saosjećati, ali primjetna je iritacija ili potpuna ravnodušnost, čak i ako se osjećate stvarno loše.



Egoist iskreno ne shvata da druga osoba može biti bolesna i patiti. Uostalom, njega ništa ne boli, zar ne? Pa šta vas sprečava da ustanete i odete na večeru ili napravite večeru? Ali kada on samo prehladi ili ima malu temperaturu, egoist zahtijeva pažnju i veoma se plaši za svoje zdravlje. Nikad ne zanemaruje svoje zdravlje.

3) egoist ne uzima u obzir vaše vrijeme i zauzetost. Iznenađen je što možda imate važnije stvari od toga da komunicirate s njim. To ga vrijeđa. Ljuti se i pravi skandale. Ili vas kažnjava hladnoćom zbog toga što više volite sastanak na poslu od telefonskog razgovora s njim. Ili ste otišli kod bolesnog oca a nijeste pošli u kafić sa egoistom.

4) takva osoba govori samo o sebi. To jest, govori različite teme, ali ispada da na kraju govori o sebi. I samo su mu ti razgovori zanimljivi. Vaši poslovi, brige, utisci i životni događaji ga uopšte ne zanimaju. Pita: "kako si?" - ali ovo je samo povod da izbaci svoje probleme i opet razgovara samo o sebi.

5) ako egoisti nešto treba, on će to zahtijevati u bilo koje vrijeme, pa makar i pristojno i sa izvinjenjem. Nije ga briga za vaš san ili odmor. Za uposlenost ili umor. Probudiće vas ili spriječiti da se odmorite samo zato što mu je dosadno. Ili ako želi da podijeli svoje utiske o filmu ili razgovor sa šefom. Egoist ne štedi vaš san i mir.

6) u intimnim vezama egoista takođe misli samo na sebe. O svom zadovoljstvu. Ako je njemu dobro, i vama bi trebalo da bude dobro, zar ne? Ako želi intimnost, i vi je želite, zar ne? To može biti prilično prijatna i dobro vaspitana osoba. Čak veoma mila. Ali svi ovi znakovi su loši simptomi.

Egoizam je opasan upravo u egzistencijalnoj situaciji. Kada je potrebno spasiti, dijeliti, podržati jedni druge, rizikovati i dati nešto. Ako takvo vrijeme ne dođe - možete živjeti cio svoj život sa osobom, a da ne sumnjate kakava je ona zaista.

A kada dođe vrijeme ispita - egoista će vas napustiti i misliti samo na sebe. Ako ste mentalno spremni na to, možete živeti sa egoistom. Ali onda se morate osloniti samo na sebe i ne očekivati ništa. Ovo je veoma teško kad su u pitanju lični odnosi ...

Pokreće Blogger.