Stvari koje mudra osoba nikada neće uraditi za voljenu osobu

Dobar smisao za humor neophodan je u svakoj vezi, ali naglasak je na ovom “dobar”. Ne bi trebalo da se šalite tako što ćete poniziti drugu stranu.


Kršenje sopstvenih principa; Svačija verovanja i pogledi na život bazirani su na prethodnom iskustvu i principima. Ako prekršite svoje principe, sami sebi oduzimate mogućnost da živite svoj život do maksimuma. Trebalo bi da najpre ispunite svoja očekivanja kako biste bili srećni, a ne tuđa.

Ako vaš partner ima drugačiji pogled na svet, to mu svakako ne možete zabraniti, ali možete da se sa njim ne slažete. Ignorisanje sopstvenih želja; Što više stvari koje prkose našim željama radimo, to smo nesrećniji. Iz tog razloga nas prati osećaj da nam nešto fali u životu i život nam postaje prazan i dosadan.



Odustajanje od svojih snova; Sasvim je u redu da ponekad napravite neku žrtvu zarad opstanka svoje veze i budete spremni na neke kompromise. Ipak, ako morate da birate između putovanja na Tibet, o kojem sanjate 10 godina i ostajanja kod kuće sa partnerom, samo zato što on tako želi zapitajte se: da li su vam važniji vaši snovi ili vaša veza?

Jedini mogući odgovor je: neko ko vas iskreno voli nikad vas neće primorati da birate između njega i vaših snova. Nepoverenje; Psiholozi tvrde da dobra veza ne može postojati bez uzajamnog poverenja. Život je mnogo lakši kada verujete svom partneru i to važi za obe strane.



Ukoliko imate traumatičnih iskustava iz prošlosti i teško vam je da se otvorite, potražite stručnu pomoć. Ipak, ako je vaše nepoverenje izazvano lažima i neodgovornošću vašeg sadašnjeg partnera, zapitajte se da li ste spremni da tako živite.

Tolerišete podsmevanje; Dobar smisao za humor neophodan je u svakoj vezi, ali naglasak je na ovom “dobar”. Ne bi trebalo da se šalite tako što ćete poniziti drugu stranu. Ne treba nikada da se navikavate na ovakvu vrsu poniženja. Džon Gotman, profesor koji radi na analizama veza, zaključio je da je preterani sarkazam jedan od glavnih uzroka razvoda.

Dozvoliti da vam promeni ličnost; Svi smo u iskušenju da menjamo partnera u osobu koja želimo da bude. Dobro je pomoći nekome da se reši loše navike. Ali, šta ako vaš partner ne voli vaš hobi ili vaše osobine ili vaš karakter?

Važno je razumeti, da li se radi o sitnici ili ne: u nekim slučajevima treba popustiti zarad dobrobiti veze, a nekada vaš partner preterano reaguje. Na primer: Ako se vašem voljenom biću ne dopada što svirate bubnjeve nedeljom, možete naći alternativno mesto ili vreme. Ipak, ako je vaš partner u potpunosti protiv vašeg hobija, razmislite o vezi sa ovom osobom u budućnosti.

Pokreće Blogger.