Kiša je dobra, to priroda spira sve loše - Svijet se pere

Dvije stvari se mogu saznati: koliko je čovjek odgovoran, i koliko smo mi važni za njega.


Kiša je dobra, to priroda spira sve loše; svijet se pere. Tako, su u stara vremena vjerovali ljudi. Sve se čisti, sve postaje jasno i čisto. Jednom je u Moskvi, bila strašna kiša, užasna kiša i oluja. To su bile gladne godine građanskog rata.

Zamislite situaciju na ulicama; i glad, i opasnost, i patrole, a uz to snažna prepreka, strašna kiša sa uraganom. A stari knez Volkonski došao je u posjetu kod Marine Cvetajeve. Ona se iznenadila; kako je mogao doći po takvom pljusku, kroz vjetar i oluju?



A stari knez je odgovorio sa iznenađenjem: "Ali mi smo se dogovorili! Ja sam obećao!". Eto zašto je potrebna kiša, vjetar, loše vrijeme, prepreke: za provjeru. Dvije stvari se mogu saznati: koliko je čovjek odgovoran, i koliko smo mi važni za njega.

Oni koji idu kroz oluju i kišu - sa njima ostajemo, najvjerovatnije do kraja života. A oni koji čak ni ne nazovu da kažu da neće doći - naravno, kasnije će doći. Ako im nešto bude trebalo. Ili neće doći, jer im je pretoplo, previše prašinavo, suviše hladno, suviše daleko ... nijesmo mnogo potrebni, takvim ljudima.



A tako je lijepo kada ipak dolazi onaj ko je obećao - kroz kišu i nepogodu. I kao odgovor na vaše iznenađenje kaže: "Mi smo se dogovorili!". To znači da smo mu važni. I čovjek je odgovoran. I možemo se osloniti na njega. Kao na kneza.

Pokreće Blogger.