Kiša je dobra, to priroda spira sve loše - Svijet se pere

Dvije stvari se mogu saznati: koliko je čovjek odgovoran, i koliko smo mi važni za njega.


Kiša je dobra, to priroda spira sve loše; svijet se pere. Tako, su u stara vremena vjerovali ljudi. Sve se čisti, sve postaje jasno i čisto. Jednom je u Moskvi, bila strašna kiša, užasna kiša i oluja. To su bile gladne godine građanskog rata.

Zamislite situaciju na ulicama; i glad, i opasnost, i patrole, a uz to snažna prepreka, strašna kiša sa uraganom. A stari knez Volkonski došao je u posjetu kod Marine Cvetajeve. Ona se iznenadila; kako je mogao doći po takvom pljusku, kroz vjetar i oluju?A stari knez je odgovorio sa iznenađenjem: "Ali mi smo se dogovorili! Ja sam obećao!". Eto zašto je potrebna kiša, vjetar, loše vrijeme, prepreke: za provjeru. Dvije stvari se mogu saznati: koliko je čovjek odgovoran, i koliko smo mi važni za njega.

Oni koji idu kroz oluju i kišu - sa njima ostajemo, najvjerovatnije do kraja života. A oni koji čak ni ne nazovu da kažu da neće doći - naravno, kasnije će doći. Ako im nešto bude trebalo. Ili neće doći, jer im je pretoplo, previše prašinavo, suviše hladno, suviše daleko ... nijesmo mnogo potrebni, takvim ljudima.A tako je lijepo kada ipak dolazi onaj ko je obećao - kroz kišu i nepogodu. I kao odgovor na vaše iznenađenje kaže: "Mi smo se dogovorili!". To znači da smo mu važni. I čovjek je odgovoran. I možemo se osloniti na njega. Kao na kneza.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.pult24.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.