Stvari koje bi trebali znati o pravoj ljubavi - "Ljubav ne znači potreba, nego izbor"

Ako ljubav boli, to znači da to nije ljubav, da zbunjujemo osjećanja i da se povrijeđujemo.


1. Prvo se zaljubite u vas i u život, onda volite koga želite Da bismo voljeli bez zavisnosti i nužde, prvo moramo cjeniti sebe. To znači da prije nego što kažete "Volim te", prvo morate znati reći "Volim sebe". Ljubav prema sebi i i samo-spoznaja su ključ za uspostavljanje zdravih odnosa.

Ukratko, možemo reći da za pronalaženje prave osobe moramo biti spremni za odnos. Ovo zahtijeva unutrašnji rad koji može biti težak, ali koji će donijeti plod. 2. Voljeti znači da volimo bez uslova i bez izuzetaka Normalno je i prirodno da nam se ne sviđa sve o našem partneru.Uprkos tome, razlike čine ljubav prelijepom i potpunom. Ako volimo samo ono što nam se sviđa ili način na koji ga idealizujemo, naklonost neće trajati, jer smo mi bića puna svijetla i sijenke. 3. Ljubav ne znači potreba, nego izbor Ovisnost i ljubav su toliko suprotni, da ako ih primoramo da žive zajedno, one će uništiti jedna drugu.

Niko na svijetu nema odgovornost da dovrši ono što nam nedostaje. Iz tog razloga, da preferiramo, umjesto potrebe, daje osobi koju volimo više vrijednosti, jer je cijenimo zbog toga ko je, a ne za ono što nam daje. Zaključak ove tačke je usko povezan sa prvom tačkom: mi moramo raditi na sebi i voditi brigu o sebi kako ne bi pali u zamku "potrebe" za nekim ko pazi na naše rane i ispunjava naše nedostatke. Ključ istinske ljubavi je u nama samima.4. Biti savršen par ne znači nemati problema, već znati kako ih riješiti Ponekad griješimo u vjerovanju da je za ljubav neophodno da nemamo probleme,da ne diskutujemo, da se razumijemo 100% i da budemo uvijek dostupni jedni drugom.

Ljubav, s druge strane, znači suočavanje sa dobrom i zlom bez ikakve anestezije. Moramo razmišljati o goloj i široj stvarnosti, rješavajući probleme kroz poštovanje, kompromis i stabilnost. 5. Ljubav ne raste iz ničega, ljubav se gradi Da biste izgradili ljubav, morate formirati tim i uspostaviti pravila igre.

Da bismo mogli zajedno da se igramo, moramo biti svijesni činjenice da je neophodno komunicirati, slušati iskreno i sa empatijom, voditi otvoreni dijalog i eliminisati tvrdnje. Ljubav je izgrađena na osnovu podrške, priznanja i istinske ljubavi. Zahvaljujući ovim prostorijama, moguće je izgraditi nešto bolje od ljubavi: saučesništvo

6. Da biste u potpunosti voljeli, morate utvrditi svoje emocionalne granice Zdrav odnos nije zasnovan na moćnim igrama ili uslovima, već iz zajedničkih, uravnoteženih i zdravih namjera. Zbog toga se moramo osloboditi ideje o žrtvovanju za ljubav.

Postoje stvari koje ne treba tolerisati, kao što su zloupotreba, prevara, emocionalna manipulacija, zlostavljanje ili kršenje naših vrijednosti. Sve ovo je zasnovano na nedostatku poštovanja i ljubavi, pa zato odbijanje znači da ne prevazilazimo naše emotivne granice.

7. Istinska ljubav se ne prepoznaje zbog onoga što zahtjeva, već onoga što nudi Ljubav nije ni kontrola niti potreba, to je sloboda i povjerenje. Uprkos tome, emocionalno ropstvo je mnogo češće nego što bi željeli da priznamo: ustvari, uobičajeno je da se suočavamo sa pogrešnim idejama o kompromisu i paru.

Neophodno je eliminisati stanje žrtve a reakcije moraju biti prigovarane partneru. Ovo ponašanje nas zatvara u negativnu spiralu koja njeguje naš odnos napravljen od tame, nedostatka povjerenja i lažnih očekivanja. Ako da bi ostali pored nekoga, moramo žrtvovati dio nas i našeg života, nas ta ljubav uništava. Ljubav je zasnovana na poštovanju i individualnom rastu oba člana para.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.pult24.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.