Muškarci otvoreno o vezama sa starijim ženama: „Privlači nas njihova zrelost i samosvjesnost“

Među slavnim parovima mnogo je primjera mlađeg muškarca koji je u vezi ili u braku sa starijom ženom. Ali nisu samo mlađi poznati muškarci oni koji razumiju privlačnost zrele žene.


U knjizi "Starije žene, mlađi muškarci: nove mogućnosti za ljubav i romantiku", autorke Felicia Brings i Susan Winter intervjuisale su muškarce kako bi otkrile privlačnost takozvanog "sindroma gospođe Robinson". Iznenadićete se zašto muškarcima odgovara starija žena.

"Da li bih to uradio opet? Definitivno, nema sumnje. O da, i kad to jednom učinite, zasigurno na druge načine gledate starije žene." - Nick, 33 Evo nekoliko odgovora muškaraca koji su jasni, artikulisani i precizni. Njihova mišljenja predstavljaju vrlo velik dio mišljenja koje smo čuli.



"Upoznao sam Karolinu na žurci koju su joj priredili neki prijatelji. Kad sam je vidio, pomislio sam da je savršena žena za mene i bio sam siguran u to. Nisam tražio stariju ženu, a Karolina nije tražila mlađeg muškarca, ali to se jednostavno desilo. (Ja sam tada imao 39, a ona tada imala 55 godina.)

Naš odnos je jedinstven, jer nije izgrađen samo na strasti, već na povjerenju, poštovanju i ljubavi. Oboje smo jutarnji ljudi i skoro uvijek smo u dobrom raspoloženju. Oboje smo vriedni, sa mnogim zajedničkim hobijima. Po mom mišljenju, godine nemaju nikakve veze s našom vezom. U dvadeset i pet godina koliko smo zajedno nikad nismo imali ozbiljnih problema i još smo jako srećni . "- Paolo, 64



"Pat je vrlo posebna. Ne samo da je lijepa, već ima predivan smisao za humor i vrlo je velikodušna. Mogućnost razgovora o bilo čemu s njom bila je osvježavajuća i privlačna. Zapravo, kad sam je prvi put upoznao, nisam znao da me privlači „starija“ žena. Znao sam da je starija od mene, ali nisam uviđao jaz u godinama dok mi nije rekla.

Pat mi je ponudila prostor, predanost i sebe, koju nisam mogla naći ni kod koga drugoga. Sada se bolje brinem o sebi. Ona je najbolji prijatelj koji mi vraća odraz kakva sam ja dobra osoba, i koja izgrađuje moje samopouzdanje.Sada imam bolji posao i imam bolje mišljenje o sebi nego ikad prije. "- Neil, 35 godina

Nigela (s37 godina) privlače starije žene, dijelom zbog svoje jasnoće i suštine, ali i zbog opuštenog stava o životu: "Otkrivam da me privlači žena koja ima određeni stepen staloženosti. Sviđa mi se stimulacija oštrog intelekta. Uživam otići na večeru s nekim ko ima nivo razgovora koju mogu cijeniti i uživati u njemu.

Mislim da su mlađe žene ponekad previše fokusirane na osnivanje porodice, a to je rijetko problem sa starijim ženama. Oduvijek sam imao veze sa starijim ženama. One su svjesne sebe. Imaju toliko više toga za ponuditi i traže različite stvari. Ne traže samo muškarce koji će biti dobri očevi i snabdjevači. Starije žene mogu biti zaigranije. Opuštenije su.

Ono što i je kod njih privlačno je njihova ličnost. Uživam u samouvjerenom stavu starijih žena. "Jedini razlog što me zanimaju mlade žene je strogo fizički - nisam upoznao ni jednu u posljednjih godinu ili dvije koja ima zrelost koju danas tražim. Starije žene su definitivno promijenile ukus o tome ko me privlači . S većinom mladih žena beskrajno mi je dosadno.“ Lenny, 38 godina

InfoPult

Pokreće Blogger.