Muškarac ne treba da se mijenja zbog žene: Time umanjuje svoju vrijednost, a to niko ne zaslužuje

Nije uvijek loše da se muškarac promijeni zbog žene koju voli, a kad kažem promijeni, mislim poboljša.


Kada se počnete oslobađati određenih loših navika i fokusirate se na to da budete odgovorniji i imate više razumijevanja kako biste stvorili trajnu vezu s nekim posebnim, to vam zapravo može pomoći da postanete bolja osoba.

Međutim, većinom smo skloni promijeniti se u potpunosti samo kako bismo impresionirali djevojku koja nam se sviđa, iako to možda ne želimo. A to je ono što vas pretvara iz čovjeka visoke vrijednosti u osobu niske vrijednosti što dovodi do toksične veze i na kraju do raskida.



Razumijevanje sebe i stvaranje svog identiteta ključno je za postajanje jedinkom visoke vrijednosti. Samopouzdanje i poboljšavanje samopoštovanja su glavni sastojci srćtne veze. Ako imate viši nivo sopstvene vrijednosti, prvo volite sebe, a zatim i partnera.

To ne znači da ćete je zanemariti. To jednostavno znači da previše cijenite sebe kako biste tolerisali bilo kakve manipulacije ili nepoštovanje. Osjećaj samopoštovanja i sopstvene vrijednosti čini vezu ljubavnom i zdravom. Žene visoke vrijednosti žele muškarce visokih vrijednosti.



Pa ipak, neki ljudi to zaboravljaju samo da bi osvojili ženu. Ali osvojiti ženu i zadržati je vrlo su različiti izazovi. Muškarci koji imaju nisko samopoštovanje imaju tendenciju da sebe doživljavaju kao nekoga sa niskom vrijednošću. Nedostaju im jake temeljne vrijednosti jer neprestano traže odobravanje.

To su takvi muškarci koji se bore za održavanje statusa quo. Osjećaju potrebu da ispune očekivanja svih drugih kako bi se osjećali cijenjenim. Oni vjeruju da bez prihvatanja nema vrijednosti. Inferiornost nije dobra za vezu.

Biti alfa mužjak ne zavisi od vaše veličine ili snage. Radi se o vašem samopouzdanju i razmišljanju. Kad vam nedostaje vjera u sopstvenu vrijednost, to stvara jaz inferiornosti. To postavlja vrijednosti drugih na presto i smatra ih važnima. Kao rezultat, ovi muškarci su možda nadvladani od strane drugih.

Kad se neko osjeća kao da ima malu vrijednost, vjerovatno će svoj osjećaj uspjeha i vrijednosti temeljiti na tome koliko dobro zadovoljavaju potrebe drugih, umjesto sopstvenih. Iako je cjelokupna zamisao toga da se stekne tuđe odobravanje, ovo ponašanje u stvari odbija ljude. A da i ne spominjemo da unosi svakakve probleme u nečiji život.

Moja prva veza nakon završetka fakulteta bila je s Kathy koja je bila neugodno bliska sa svojim bivšim dečkom. Smetalo mi je što su razmjenjivali toliko poruka, ali prihvatio sam jer je bila nevjerovatno lijepa. Zbog ljepote sam je smatrao vrijednijom od sebe, uprkos ponašanju koje mi nije bilo privlačno.

Kao rezultat toga, prevodila me je žednog preko vode. Išla je na odmor sa bivšim momkom dok je objašnjavala da to ne znači ništa kad sam izrazio koliko mi to smeta. Bez obzira na to, zadržao sam se u neispunjenoj vezi dobrih godinu i po. Nakon toga smo se još neko vrijeme viđali bez obaveza. Dobila je šta je htjela, ali nisam. To je stvorilo anskioznost, sumnju i nesigurnost.

Toksični odnosi ne nastaju bez razloga. Javljaju se jer tolerišete negativno i manipulativno ponašanje. Javljaju se zato što se bavite manipulativnim ponašanjem reagujući na njih na nezdrav način. Bio sam daleko emotivnije uložen u njenu vrijednost, umjesto u svoju, i kao rezultat toga, predugo sam tolerisao njeno manipulativno ponašanje.

InfPult.info

Pokreće Blogger.