Dobro obratite pažnju: Situacije u kojim muškarci često gube poštovanje prema ženama

Ako mislite da bi momci mogli izgubiti poštovanje prema vama samo ako spavate s njima prerano, niste u pravu. Postoje još neke stvari koje su mnogo važnije na koje biste mogli obratiti pažnju.


Ako vam postupci pokažu da ste previše dostupni, previše dajete ili nemate sopstveni život, izgubiće poštovanje prema vama i nećete znati zašto se odjednom ponaša tako hladno. Ako želite spriječiti da se ovo događa, izbjegavajte da radite ovih 6 stvari, počevši od sada.

1.Slažete se sa svime što kaže Stvarno je rijetko naći osobu koja nalikuje našem načinu razmišljanja da jednostavno klimamo glavom sve vrijeme, a da ih više uopšte ne slušamo. Praktično je nemoguće složiti se sa svime što kaže ako imate svoje mišljenje.



A ako ga nikad ne prekinete ili kažete da se ne slažete s njim, označit će vas kao nekoga ko nema svoje mišljenje i izgubiće poštovanje prema vama. Ne bojte se reći šta stvarno mislite i protiviti mu se ako je potrebno jer su to pokazatelji da imate svoje mišljenje i da vas nije briga ako se on ne slaže. To znači da ste sigurni u sebe.

2. Previše ste mu dostupni Pod tim mislimo da ste uvijek spremni i očekujete njegov poziv ili poruke i odgovorite im iste sekunde kad čujete da vaš telefon zvoni. Ako to učinite, mislit će da nemate života i jedino što radite je da čekate kraj vašeg telefona da vas nazove ili pošalje poruku.



Pretvarajte se, ako treba, da provjeravate svoj raspored ili ga jednostavno ostavite da čeka neko vrijeme, tako da on misli da razmišljate o tome da li biste trebali ići s njim ili ne. Na taj način stvarate misteriju i on će vas poštovati ako imate druge prioritete pored njega.

3. Niste postavili granice Ako kaže nešto što vas nervira ili ako vas povrijedi, a vi mu to ne dajete do znanja, pomisliće da ste previše tolerantni i znaće da s vama može raditi sve što želi. I tad ćete izgubiti poštovanje od njega. Uvijek imajte granice i pridržavajte se njih. Ne podnosite njegove gluposti samo zato što ga volite i želite da budete najbolji za njega.

4. Previše ste fini sve vrijeme Ako ste previše fini sve vrijeme samo zato što mislite da on očekuje da budete takvi ili da će vas napustiti ako niste takvi, pravite veliku grešku. To što ste previše fini sve vrijeme iscrpljuje i to će natjerati njega da dovede u pitanje vašu ličnost. Znaće da se silno trudite da mu se svidite i zbog toga će izgubiti poštovanje prema vama kao i privlačnost.

5. Stavljate ga na prvo mjesto Ako ste uvijek uz njega i uvijek se jako trudite iznenaditi ga i pokazati svoju naklonost, on će znati da vam je to jedini prioritet i zbog toga će izgubiti poštovanje prema vama. Nikada ne možete biti 100% posvećeni jednoj stvari koja vas čini sretnom jer to nije zdravo.

Morate pronaći način da svoj ljubavni život uravnotežite s prijateljima i porodicom i nikad se ne smijete pridržavati samo jedne stvari jer na taj način zapostavljate druge koji su jednako važni u vašem životu.

6. Kad ste ljuti, ne govorite šta vam je, nego ćutite Ako se stalno ponašate pasivno-agresivno, to će ga odbiti i sigurno će ga natjerati da izgubi poštovanje prema vama. Ako vas nešto razljuti, a onda ćutite i nakratko ga zanemarite, a zatim se ponašate kao da se ništa nije dogodilo, on će znati da vas nešto muči, ali niste voljni to podijeliti s njim.

Ovaj pasivno-agresivni tretman će ga iznervirati i gledaće vas kao slabu jer nemate snage odmah mu reći ako vam nešto smeta. Tihi tretman najveći je uboica privlačnosti i poštovanja i to je nešto što biste željeli izbjeći po svaku cijenu.

InfPult.info

Pokreće Blogger.