Činjenice koje bi trebali da znate ako volite dobroga, ali zabrinutoga čovjeka

Sakupili smo 20 činjenica koje treba da znate ako volite dobroga, ali zabrinutoga čovjeka:


1. Oni nemaju problema sa izvinjavanjem i priznavanjem sopstvene krivice. Ono sa čime imaju problem jeste priznanje da ih je neko povrijedio. 2. Oni su sposobni da gledaju u vašu dušu. Sakriti emocije od takvih ljudi, veoma je teško.

3. Uvijek su spremni da se zauzmu za voljenog čovjeka. Neka vas njihova nježnost i ranjivost ne prevari. Kada je u pitanju zaštita voljenog, oni mogu biti jači od tigra. 4. Oni su mnogo više usmjereni na davanje nego na dobivanje. Pokušaće da vam zadnje daju.



5. Stalno se brinu zbog nečega. Logika ne pomaže da se riješi ovaj problem - oni i sami znaju da je većina njihovih strahova iracionalna. Sve što možete učiniti je da ih okružite spokojnošću i ljubavlju. I to treba da činite. 6. Oni previše lako i često opraštaju uvrede. Pokušajte da ne zloupotrebljavate ovu osobinu.

7. Način na koji se odnose prema vama ne zavisi od načina na koji se vi odnosite prema njima. Njihovo ponašanje je odraz njihovog srca i duše, a ne vašeg. 8. Vaš zabrinuti i dobar partner neće ni pokušati da dominira vama. Od vas mu to uopšte ne treba.



​​9. Oni se drže za vas, jer se plaše da budu sami. Okružite ih dobrotom i ljubavlju, i vremenom, kako bude njihovo poverenje u vas raslo, manje će se držati za vas. Ako pokušate da se borite protiv ove težnje, ona će samo postati jača.

10. Oni nevjerovatno jako doživljavaju emocije - čak i kada ih doživljava drugi čovjek. Ponekad to može izazvati jak bol kod njih, ali i razviti empatiju. 11. Ponekad možda mislite da se izvinjavaju često i neadekvatno, ali znajte - oni to čine iskreno. Vjerujte, oni su vrlo samokritični - čak i više nego što bi trebalo, a jaka empatija to samo povećava.

12. Vrlo je moguće da ćete morati da razgovarate sa njima o situacijama koje se vjerovatno neće dogoditi. Oni znaju da je to iracionalno, ali će cijeniti vaše strpljenje kao vrlinu. 13. Učiniće sve samo da vas ne povrijede. I uopšte bilo koga. Ponekad to rade čak i na svoju štetu.

14. Oni uspostavljaju svoja pravila i sami određuju granice. "Pravilo za tri dana" za njih može da ne znači ništa, pa nemojte se iznenaditi ako vam napišu istog dana.

15. Oni mogu pažljivo, čak i previše pažljivo, da se pripremaju za malo vjerovatne tragedije. Znate - najverovatnije, to rade jer su ih u prošlosti neke strašne situacije uhvatile nepripremljene. Oni će ići na bilo šta, samo da se to više ne ponovi.

16. Njihova paranoja je njihov odbrambeni mehanizam. Oni je koriste da bi se zaštitili od potencijalnih opasnosti. Pošto počnu da vam vjeruju, njihova paranoja će početi da se smanjuje, iako nikada neće nestati zauvijek. 17. Oni neće učiniti da se osjećate krivim samo da bi stekli prednost nad vama. Ako se raspravljaju sa vama, onda su stvarno uznemireni zbog toga.

18. Oni žele da znaju sve o vama - do poslednjeg detalja. Ako im se otvorite, ne krijete u knjizi svog života nikakvu ni tačku, ni zapetu, možete dati partneru osjećaj sigurnosti i pouzdanosti, a ako pokušate da sakrijete nešto - to može da posije sjeme sumnje u njih. Da, može izgledati nepravedno, a ljubav nije uvijek potpuno pravedna.

19. Oni se plaše da će ponovo biti povrijeđeni, ali to nije okamenilo njihovo srce. 20. U potpunosti se zaljubljuju, zauvijek i bez ikakvih uslova.

Pokreće Blogger.