Obratite pažnju: Depresivne osobe otkrile šta ne žele da im kažete u pokušaju da ih razveselite

Možda će vam ovo pomoći jer su upravo depresivne osobe otkrile šta ne žele da im kažete u pokušaju da ih razveselite.


1. Uvijek ću biti uz tebe... Ne smijete reći: Uvijek postoji netko kome je puno gore nego tebi. Umjesto toga recite: Shvati da nisi sam/sama u tome. 2. Ti si važan... Ne smijete reći: Nitko nikada nije rekao da je život fer. Umjesto toga recite: Stvarno mi je stalo do tebe.

3. Dopusti da ti pomognem... Ne smijete reći: Prestani se samosažalijevati Umjesto toga recite: Dođi da te zagrlim. 4. Depresija je stvarna... Ne smijete reći: Pa dobro, u depresiji si, proći će te. Umjesto toga recite: Nemoj misliti da si poludio/poludjela.



5. Ima nade Ne smijete reći: Pokušaj se malo oraspoložiti, nemoj biti u depresiji Umjesto toga recite: Ne brini se, sve će biti u redu, zato sam ovdje. Poslije kiše uvijek dolazi sunce. 6. Nećeš me otjerati od sebe Ne smijete reći: Mislim da nas je tvoja depresija udaljila. Umjesto toga recite: Neću otići i neću te napustiti.

7. Trudim se shvatiti Ne smijete reći: Vjeruj mi, znam kako ti je. I ja sam bio/bila u depresiji nekoliko dana. Umjesto toga recite: Znam da nitko ne može shvatiti kako se osjećaš, ali trudim se i znaj da ću ti pomoći koliko god mogu.



8. Stalo mi je do tebe Ne smijete reći: Zar ne misliš da je dosta tugovanja i plakanja? Umjesto toga recite: Volim te (recite jedino ako to i mislite). 9. Ti to možeš Ne smijete reći: Jako dobro znaš tko je kriv za to Umjesto toga recite: Nakon što sve ovo završi, ja ću još uvijek biti ovdje, uz tebe.

10. Preživjet ćemo zajedno Ne smijete reći: Jesi li probao/probala popiti čaj od kamilice? Umjesto toga recite: Stvarno mi je žao što se tako osjećaš, ali znaj da ja ne idem nikamo. Ne brini se, ja ću se pobrinuti za sebe, ali i za tebe.

zadovoljna.hr

Pokreće Blogger.