Mudrosti kineskog naroda: "Koliba u kojoj se smiju, bogatija je od dvorca u kom tuguju"

Najbolje vrijeme da se zasadi drvo bilo prije dvadeset godina. Sledeće najbolje vrijeme je danas.


1. Iskušenje da se odustane uvijek je najjače, neposredno prije pobjede. 2. Cilj života je umrijeti mlad, ali što je kasnije moguće. 3. Ne govorite, ako to ne mijenja tišinu na bolje. 4. Put od hiljadu milja počinje jednim korakom.

5. Jaka osoba savladava prepreku, mudra cio put. 6. Ne plašite se što idete sporo, plašite se da se ne zaustavite. 7. Kod budale i sreća je glupa. 8. Ako si se spotakao i pao, to ne znači da ideš pogrešnim putem. 9. Koliba u kojoj se smiju, bogatija je od dvorca u kom tuguju.



10. Uvijek gledaj na stvari sa svijetle strane, ako takve nema - glancaj tamne dok ne posvijetle. 11. Šta god da se dešava, dešava se na vrijeme. 12. Onaj koji ističe tvoje nedostatke, nije ti uvijek neprijatelj; onaj koji ističe tvoje vrline, nije ti uvijek prijatelj.

13. Ne boj se, što ne znaš - boj se, što ne učiš. 14. Učitelji samo otvaraju vrata, dalje vi idete sami. 15. Koliko god jak vjetar duvao, planina se ne sklanja pred njim. 16. Živi, čuvajući spokoj. Doći će vrijeme i cvjetovi će procvjetati sami.



17. Prijatelj bez mane ne postoji; Ako budete tražili mane - ostaćete bez prijatelja. 18. Nesreća ulazi kroz ta vrata, koja su joj otvorili. 19. Niko se ne vraća sa putovanja takav, kakav je bio ranije. 20. Kod onih, koji mogu da pocrvene, ne može biti crno srce.

21. Bolje je jedan dan biti čovjek, nego hiljadu dana biti sjenka. 22. Tvoj dom je tamo gdje su spokojne tvoje misli. 23. Čovjek koji može da pokrene planinu, počeo je od toga, što je pomjerao sa mjesta na mjesto male kamenčiće. 24. Ako napraviš grešku - najbolje je da se odmah nasmiješ.

Pokreće Blogger.