Aleksej Sitnikov: "Dešava nam se ono o čemu mislimo, uključujući i ono što želimo drugima"

Trener sa iskustvom u nastavi i savjetovanju u više od 50 zemalja, o nekim zakonima upravljanja svojim životom i sudbinom.


Nama se dešava to o čemu mislimo, uključujući i ono što želimo drugima; Nama se dešava to, o čemu mislimo. Bez obzira da li mislimo o sebi ili o drugima. Ne kaže se slučajno: " Ko drugome jamu kopa sam u nju upada."

​Tako, ako smo zbog nekih negativnih emocija prema drugom čovjeku poželjeli mu zlo, prije svega na to programiramo svoj život i budućnost. I obrnuto. Ako želimo drugima dobro i uspjeh, tada nesvjesno psihički pripremamo sebe za iste takve događaje.U životu su srećni oni koji se trude da misle pozitivno, lako se oslobađaju negativa i ne dozvoljavaju mu da utiče na život; Ukoliko imamo bilo kakve negativne emocije, uvrede, probleme, veoma je korisno da se oslobodimo njih, odustajući od željenja zla drugima i fokusirajući se na dobro koje želimo u budućnosti.

Pripada nam samo ono što je stvarno zarađeno trudom, vremenom, znanjem, brigom o nekome; Praktično to je produžetak zakona održanja energije. Ako bi svako od nas uzimao za sebe samo ono što je zaista zaradio, tada bi se sačuvala harmonija.I suprotno, kršenje ovog zakona će dovesti do neravnoteže stanja u sistemu, a ovaj sistem bilo kojm složenim načinima će dolaziti do ravnoteže, uzimajući od jednih i davajući drugima. Zato, ako uzmamo dobro ili resurse koji nam ne pripadaju, sudbina će ih uzeti kako bi uspostavila prirodni balans.

Na osnovu ovog pravila, ako iz nekog razloga dobijemo više nego što zaslužujemo, to znači da univerzum iz nekog razloga preko nas želi da to distribuira onima, kojima je po našem mišljenju, potrebno. Naš sistem vrijednosti ili okruženje iz nekog razloga, su prišli preraspodeli. I sudbina će dalje nekako sama ukazati kome tačno treba pomoći.

Faktiči slijedeći taj zakon, udaljavamo sebe od negativnih događaja. Sudbina će nam biti blagonaklona. Naše sposobnosti se raskrivaraju, tada kada su zaista potrebne; Tako funkcioniše ljudski mozak: raskriva samo te sposobnosti koje su potrebne čovjeku u datom trenutku vremena za realizaciju ličnih ciljeva i opstanak.

Mnogi ljudi provode desetine sati pokušavajući da nauče engleski jezik. Ali ako im nije stvarno potreban, brzo će biti zaboravljen, a vrijeme za njegovo učenje ispostaviće se da je uzaludno utrošeno. A ako je jezik zaista potreban i životno važan, usvaja se lako i brzo.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.pult24.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.