Pun Mjesec u Ribama 14.09. - Posebna situacija za rođene u znaku Riba, Strijelca i Blizanca

Najemotivniji puni Mjesec u godini, nešto se bliži kraju


14.09. u 6 sati i 35 minuta odvija se najemotivniji puni Mjesec u godini. I tu priča ne staje, izuzetan je i po tome što se ‘uglavio’ u T kvadrat, jedan od najizazovnijih astroloških konfiguracija, silno intenzivan! Osobe rođene u znaku Djevice, Riba, Strijelca, Blizanca, kao i one koje imaju podznak u tim znakovima, bit će posebno izložene.

Pun Mjesec u Ribama vraća nas u prošlost. Budi sjećanja, nostalgiju, čežnju, emocionalnu glad. Što živi u danima, mjesecima, nekad i godinama iza nas, a s čim se nismo u potpunosti suočili, prihvatili, pomirili se s tim? On nas vodi prema suočavanju s osjećajima, osobama, situacijama od kojih okrećemo glavu.I možemo mi bježati, gurati pod tepih, prekomjerno spavati, konzumirati alkohol, sedative, ali ne možemo pobjeći. Uzalud nam sav taj ‘trud’. Kuda god krenuli i što god činili, nosimo sebe sa sobom. I to nešto neće nestati dok ne zasučemo rukave i prihvatimo se posla.

Zastanite malo, usporite, povucite se u osamu, utišajte um, osjetite svoje tijelo, srce, osjetite sebe. Nađete li se u dilemi – da ili ne; ostati ili otići; reći ili prešutjeti – o čemu god da je riječ, zapitajte sami sebe (ne druge) i osjećajte reakcije u tijelu, zapamtite onaj prvi odgovor koji vam dođe.Ovo je vrijeme kada je dobro oprostiti i pronaći mir s prošlosti. Meditacija također može biti od pomoći, kao i sve tehnike koje pomažu da potisnuti i neizraženi osjećaji izađu na površinu. Budući da se ovom nježnom, duboko osjetljivom Mjesecu suprotstavlja racionalno Sunce u Djevici postavlja se pitanje uravnoteženosti između rada i odmora, između materijalnog i duhovnog, između realnosti i snova, razuma i osjećaja.

I već spomenuti T kvadrat u kojem se našao ovaj pun Mjesec silno je intenzivan jer u njemu sudjeluje mnogo planeta – Neptun, Jupiter, Mars, a tu su i Merkur i Venera. Gubim li kontrolu? Želim li ja to ili ne? Ostati ili odustati? Zbog čega sam tužan/tužna? O čemu ili kome sanjarim?

Koga bih htio/htjela uistinu pored sebe? Od čega ili koga se to skrivam? Jesam li iskren/iskrena prema sebi i drugima ili igram igru da bi osvojila, dobila? Mogu li učiniti nešto dobro za sebe i druge, nešto što će me oplemeniti? Koja me vizija budućnosti nadahnjuje? Gdje se vidim za godinu dana?

I ne, ne možemo sve znati unaprijed. Ne možemo znati kako će se odigrati priča u kojoj jesmo. Možemo joj okrenuti leđa ili ući u nju, biti u njoj i osluškivati kuda nas vodi i što nam pokazuje. Važno je biti realan, biti s obje noge čvrsto na zemlji. Laži, neiskrenost, stvaranje iluzije, prijetvornost imaju svoju cijenu i kratkog su daha.

Istina prije ili kasnije nađe svoj put, pitanje je samo, želimo li je vidjeti. Postoji još jedna specifičnost ovog Uštapa. Merkur i Venera nalaze se na vrlo osjetljivim pozicijama. Merkur na početnom stupnju Vage, Venera na posljednjem stupnju Djevice. Ovo je priča o kraju i novom početku.

Priča o nekim sudbinskim spoznajama i lekcijama koje gotovo da ne možemo izbjeći. S čim ili kim okončavamo na polju ljubavi, osobne vrijednosti, novca? Što smo naučili iz nedavnih iskustava? Imamo li sada znanje koje nam je potrebno da napravimo i stvorimo nešto bolje?

Možemo li zatvoriti stara poglavlja i krenuti prema naprijed? Početni stupanj Merkura je obećanje nečeg novog na polju odnosa, no i nevješto snalaženje u tome. Bit će dosta dilema i neodlučnosti. Možda i ustupaka i postupaka da bi dobili, no zapitajte se gubite li pritom sebe?

Pazite na svoje riječi. Na obećanja. Oni imaju težinu. I na kraju, vjerujte sebi. Vjerujte Svemiru. Imajte povjerenja u život. Činite najbolje što sada znate i možete i nadajte se najboljem. Pronađite ravnotežu između potrebe da imate mir i udovoljite drugima.

Budite iskreni prema sebi. Tek tada ćete prepoznati iskrenost u drugima. Odbacite nepotrebne žrtve, napuhane priče koje su poput balona od sapunice, i shvatite da niste krivi za ono što u tom trenutku niste znali.

Osobe rođene u znaku Djevice, Riba, Strijelca, Blizanca, kao i one koje imaju podznak u tim znakovima, bit će posebno izložene utjecaju i energiji ovog Uštapa koji će biti aktualan do idućeg punog Mjeseca.

Julijana Oremović

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.pult24.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.