Primjer za odanost: Najbolje lekcije iz ljubavi možemo da naučimo od pingvina

Oni su primer za odanost, jer su monogamni i neretko imaju jednog partnera tokom celog života, osim kada se dogodi smrt voljene ptice.


Prelepe ptice sa Antarktika ne lete, ali o toplini, nežnosti i izražavanju emocija pingvini znaju mnogo više od većine pripadnika životinjskog carstva. Kada bismo uzore u ljubavi tražili među životinjama, stručnjaci bi nam bez razmišljanja preporučili - pingvine.

Prelepe ptice sa Antarktika ne lete, ali o toplini, nežnosti i izražavanju emocija znaju mnogo više od većine pripadnika životinjskog carstva. Šta sve možemo da naučimo od njih? Kažu da pingvini bukvalno svakog dana izjavljuju ljubav partneru i to glasnim krikom, da svi to čuju.



Ne mare za ponos i ne znaju za stid. Kada vide nekog koga vole, počinju da plešu, da bi im pokazali koliko su radosni što su se sreli. Oni su primer za odanost, jer su monogamni i neretko imaju jednog partnera tokom celog života, osim kada se dogodi smrt voljene ptice.

Nesebični su u roditeljskoj ulozi i na ravne časti dele odgovornost u vaspitanju i hranjenju mladunaca. Zajedno grade i gnezda za njih. Prema mladuncima su nežni i privrženi su im bez zadrške. Pingvinima je komunikacija veoma važna, pa tako stalno nešto ćućore sa partnerom. Dešava se i da padne svađa, ali se svaka razmirica završi na konstruktivan način.



„Tajna srećnog braka je ako možete biti u miru s nekim unutar četiri zida, ako ste zadovoljni jer je onaj koga volite blizu vas, bilo gore ili dole, ili u istoj sobi, i osjećate tu toplinu koju ne nalazite vrlo često, to je smisao ljubavi. "- Bruce Forsyth

Pokreće Blogger.