Poštujete svoju majku, ona vam je najbolja prijateljica - Jedino je njena ljubav bezuslovna

Osvrnite se na najranija sjećanja kao dijete i pogledajte život koji imate sada. Ako imate sreće, vjerovatno ste uvijek imali tu osobu koja je bila uz vas od početka; neko ko nikad nije napustio vašu stranu i nastaviće biti tu za tebe do kraja ovog života.


Ko je to? To je vaša majka. Uvijek je bila uz vas, čak i kada ste bili nervozni i drski. I ona će biti tu za vas dok pokušavate da izliječite svoje srce zbog raskida. Mama vam je bila prva najbolja prijateljica. Uvijek vas je zabavljala kad ste bili dijete i igrala se s vama.

Uvijek se trudila da postati ljudsko biće koje bi na kraju moglo ostaviti neki znak na ovome svijetu. Uvijek je pažljivo gledala sitnice o tome kako vas odgajati, tako da možete imati život kakav je ona mogla sanjati kad je bila dijete. Uvijek se trudila da budete svjesni vašeg života, jer vam je najveći obožavatelj i uvijek želi biti tu za vas u slučaju da vam ikad zatreba savjet.



Imate li još prijatelja koji su sposobni učiniti isto? Jedino što vaša mama ikad želi u životu jeste zaštititi vas od svih mogućih šteta koje bi vas mogle zadesiti. Ona je konačna definicija bezuslovne ljubavi. Voljeće te bez obzira na to kako se prema njoj ophodite. Gdje biste drugo pronašli osobu koja bi tako dosljedno stavljala vaše potrebe iznad svojih?

To je vaša mama. Ovo je samo nekoliko razloga zbog kojih je ona najbolji prijatelj ikad. Uvijek će vam se obratiti bez obzira na sve. Kad imate majku, znate da ćete uvijek imati nekoga ko je na vašoj strani, čak i kad zna da griješite. Uvijek se brine kako vam ide život i kako će se ispostaviti.



Nikada nećete naći drugu osobu koja će biti toliko uložena u vaš život kao i vaša majka. Uvijek će se brinuti o svemu što se događa s tobom. Uvijek razmišlja o stvarima koje će vam možda trebati čak i kada sami ne mislite o njima. Osigurava da imate jaknu kad god izađete i ona zna da je hladno. Osigurava da ne zaboravite svoj kišobran u slučaju da pada kiša. Ona osigurava da ste uvijek dobro nahranjeni. I mnoge druge stvari.

Potrudit će se da vas najbolje razumije iako praktično dolazi iz drugog svijeta. Ona je žena druge generacije, ali to je neće zaustaviti da vas pokuša razumjeti u skladu sa svojim mogućnostima. Konstatno će vjerovati da niste krivi dok se ne dokaže suprotno.

Ona je vrsta žene koja bi vjerovala da nikad nećete učiniti nešto pogrešno. Uvijek će vjerovati da ste osoba dostojanstvena i principijelna. Uložiće sebe u vaš uspjeh bez ikakvih očekivanja nagrade ili priznanja. Samo želi da ste tamo gdje trebate biti u životu.

Samo želi da budete srećni jer je vaša sreća i njena sreća. Ako treba skrenuće sa svog puta kako bi se vi osjećali posebnim. U njenim očima nećete biti kao svi. Uvijek ćete joj biti posebna osoba na svijetu. I učiniće sve da to osjetite.

infpult.info

Pokreće Blogger.