Dragi moj bivši, hvala ti što me nisi volio - Naučio si me šta nije ljubav, i kakvu ljubav zaslužujem

Obično kada se druge žene nađu u ovakvoj situaciji, u stvari se uopšte ne bi zahvaljivale svojim bivšim. Mnoge bi me žene ismijavale što ti se zahvaljujem zbog onoga što si mi učinio.


Vidim toliko mojih prijatelja koji su srećni u svojim vezama, i iako bi mogao pomisliti da očajnički želim da budeš ovdje da bih se osjećala kao da nekome pripadam, nije tako. Dobro sam. Ne trebaš mi da budeš ovdje. Nisam u vezi. Znam da sam daleko od udaje. Ali isto tako znam da sam dobro.

Znam da ću na kraju poželjeti pronaći ljubav. Znam da ću na kraju poželjeti pronaći vječnu sreću u vezi s nekim. Ali to ne znači da bih trebala biti očajna zbog toga. To ne znači da se moram slagati s prvim momkom koji se predstavlja kao dobar kandidat.



Ovo je lekcija koju sam naučila dok sam bila s tobom i na tome sam vječno zahvalna. Zbog toga ti želim zahvaliti. Da nisam nikad bio s tobom i da me nikad nisi tretirao onako kako jesi, ne bih naučila ovu važnu lekciju koju nosim sa sobom.

Nikad me nisi volio onako kako zaslužujem da budem voljena. Nikada me nisi tretirao kao da se ikad brineš o meni. Nikada nisi učinio da se osjećam kao da sam u tvojim očima najnevjerovatnija i najljepša djevojka. Nikad se nisam osjećala kao da zaslužujem tvoj trud.



Uvijek sam davala sve od sebe nastojeći da naš odnos ostane dobrim. Ali nikad nisi uzvratio ništa od tog napora. Uništio si mi samopoštovanje. Potpuno si mi uništio osjećaj povjerenja. Stalno sam se prepirala sa sobom o tome vrijediš li još uvijek ili ne. Ali uvijek si imao načina da me zakačiš za sebe. Igrao si se sa mnom.

Ali opet, zahvalna sam što si bio takav prema meni. Bio si tako grozan prema meni da sam donijela odluku da samo odem. Zbog tvog užasnog postupanja prema meni, odlučila sam se založiti za sebe i tražiti bolje stvari. Zbog toga što si užasan partner saznala sam da je ljubav nešto što ne moraš prisiljavati.

Sada znam da iako želim ljubav, ne mogu prisiliti ljubav da se manifestuje iz vazduha. Moram čekati da mi dođe ljubav kad budem s pravom osobom i kad budem spremna. Ti jednostavno nisi bio prava osoba za mene. Ti jednostavno nisi tip na kojeg znam da se uvijek mogu osloniti.

Nikada nećeš biti čovjek koji će uvijek biti tu za mene, ma koliko težak život bio. Zbog tebe sam se stalno plašila i bila nesigurna za svoje mjesto u tvom životu. I jednom sam shvatila da znam da moram biti ona koja će otići. Shvatila sam da se više ne moram mučiti u takvom odnosu.

Hvala što si se ophodio prema meni na najgori mogući način. Na neki način, kao najgori dečko kojeg sam ikada imala, pružio si mi najbolje i najvažnije lekcije koje sam ikad mogla naučiti iz ljubavi i odnosa: ako nije suđeno – onda ne treba ni biti.

Ako ljubav sada nije stvarna, onda to vjerovatno neće biti ni u budućnosti. Naučio si me da ne bih trebala čekati da me voliš onako kako sam htjela. Naučio si me da odem i tražim muškarca koji bi bio spreman da me voli zbog onoga što ja jesam.

Samo ti želim od srca zahvaliti što si glumio glavnu ulogu u toj užasnoj fazi mog života. Zbog te faze sada se mogu veseliti većim i boljim stvarima u ljubavi i vezama. Zbog toga što sam bila s tobom sada shvatam koliko bolje mogu to imati s nekim drugim.

infpult.info

Pokreće Blogger.