Kako se nose sa emocijama: Ribe emocije drže skrivene u sebi - Strijelci su prilično otvoreni

Svi mi imamo emocije, i od nas se očekuje da ih pokazujemo lako. Ponekad ta ranjivost može biti strašna stvar i zato je bolje da je zadržimo za sebe. Međutim, nije uvijek najbolje zadržati svoje istinske osjećaje skrivene od svijeta samo zbog straha od ranjivosti. Svaki se horoskopski znak pokušava suočiti sa emocijama na određeni način i evo nekih načina na koji to rade:


Ovan; Kada je riječ o emocionalnoj mudrosti, Ovan je na vrhu liste. Kad su emotivni, nije im problem da pokažu. Ali prije nego što to učine, provjerili bi da li će im emocija biti korisna ili ne. Ovnovi su većinu vremena suzdržani i iako mogu postati emocionalni, uglavnom to drže pod kontrolom.

Bik; Za tvrdoglavog Bika, emocije su jedna od glavnih stvari s kojima se teško nosi. Njihove emocije utiču na njih , ali za razliku od većine znakova zodijaka koji emocije drže za sebe, kad Bik postane osjećajan, to pokazuje.



Blizanci; Prema Blizancima, prave emocije treba zadržati za sebe.. Imaju sposobnost da zaista kriju osjećanja i mogu se ponašati na određeni način na temelju situacije u kojoj se trenutno nalaze. Ako su na nekoga ljuti, ponašaće se kao da ih nije briga za tu osobu.

Rak; Rak prihvata ko su oni - emocije i sve. Nisu u stanju dovoljno sakriti svoje emocije - možete ih vidjeti na njihovom licu ili u njihovim postupcima. Osim toga, oni ne znaju ni lagati jer čak i laganje otkriva više o njihovim emocijama nego što žele. Rak ne uspijeva kontrolisati svoje emocije kad su ljuti ili tužni i to je za njih sasvim u redu.



Lav; Ponosni Lav ne misli kako biste se vi osjećali kad nešto učine. Izražavati svoje emocije od starta za njih je vrsta snage. Plus, ponekad bi željeli otkriti neku svoju emociju bez ikakvog razloga, samo da bi dobili reakciju.

Djevica; Djevice su zauzete i pošto su toliko zaokupljene svojim životom, ne osjećaju potrebu da svoje tajne iznesu na sto. Prvo, vjeruju da je mnogo bolje čuvati tajne u sebi, i na kraju, to ih u stvari i ne zanima mnogo.

Vaga; Ako ste upoznali Vage, smatraćete da su hladne i bez ikakve ranjivosti. Ali upravo u to žele da vjerujete. Mnogo je razlika između unutašnje Vage i vanjske Vage. Vage imaju tendenciju preuveličavanja. Iako to ne pokazuju, njihove emocije i misli su u neprestanoj borbi.

Škorpija; Škorpije svoje najdublje emocije drže urezanima u svom srcu. Ako pokušavate saznati više o unutrašnjoj tajni Škorpije, vjeroatno je nikad nećete saznati. Oni se mogu sakriti iza maske, pa čak i ako shvatite da nešto nije u redu, ne bi vam dovoljno vjerovali da vam kažu šta im je.

Strijelac; Strijelci su prilično otvoreni. Vatreni znak možda u početku zastrašuje kada se otvara, ali to je ipak njegovo pravo ja. Za strijelce, biti ranjiv nije znak slabosti - to je način na koji bi se mogli razvijati. Lako se otvaraju prema svima.

Jarac; Za Jarca je kontrola i zrelost sve. On nije neko koji je spreman da se ponaša u skladu sa svojim osjećajima, osim ako ne zna da to može držati pod kontrolom. To bi ga činilo nezrelim, a za Jarca je nezrelost najgore stanje. Dakle, čak i ako razumije zašto se osjeća na određeni način, nije spreman to podijeliti s drugima.

Vodolija; Vodolilja zbunjuje ljude kada je u pitanju otkrivanje njihove tajne. Oni su prijateljski raspoloženi, pa će vam otkriti selektivne podatke ako vas upoznaju. Iako se može činiti da su iskreni, to u stvari nije istina. Iako biste mogli osjećati da vam vjeruju, njihovi najbliži prijatelji se ne bi složili.

Ribe; Ribe su povezane s ljudima i njihovim načinom života. Prilično dobro kontrolišu svoje emocije. Većinu bi svojih emocija držali skrivenim u sebi, ali kad se nešto desi što ih čini tužnim ili uznemirenim, mogu postati malo otvoreniji. Budući da su povezani s ljudima, Ribe su intuitivne i oni se bave emocijama drugih ljudi više nego sopstvenim.

Izvor: InfPult.info

Pokreće Blogger.