Kako bi Mars u Djevici mogao uticati na vaš ljubavni život i veze sve do oktobra 2019.

17. avgusta započinje nova faza u astrologiji za naše ljubavne horoskope. Mars se kreće u Djevicu, naglašavajući da nije dovoljno samo razgovarati o tome kako bolje raditi stvari; mi u stvari moramo napraviti planove kako ih izvršiti. Svaka je planeta, iako je sama po sebi jedinstvena, preuzela drugačiju energiju dok prolazi oko astrološkog neba.


U ovom slučaju imamo klasičnu Marsovu energiju odlučnosti i djelovanja povezanu s analitičkom i organizacijskom prirodom Djevica, što rezultira planovima koje stvaramo u našim životima i odnosima i načinom na koji razmišljamo o stvarima u cjelini.

Mars je poznat po svojoj ambiciji, motivaciji, odlučnosti, ali i hrabrosti. Ovo je planeta koja, jednom kad krene, neće se zaustaviti dok ne dobije sve što želi. Mars je takođe planeta božanskog muškog pola, bez obzira na pol.



Svi mi imamo mušku energiju u sebi; što uravnoteženije postajemo energetski, to više prihvatamo i koristimo svoju žensku i mušku energiju. Iako je Mars mnogo stvari, on obično nije onaj koji planira unaprijed, već umjesto toga brzo u nešto uleti.

Na taj se način nalazi na pomalo neprovjerenoj teritoriji i teško mu se smjestiti u energiju Djevice, što znači da se u prvoj sedmici možemo osjećati nesređeno. Možda nam je teško kontrolisati raspoloženje ili donositi dobre odluke kada je u pitanju naša budućnost i bilo kakve planove koje želimo ostvariti.



Mars u Djevici pozitivan je aspekt za sve nas. Dolazimo u savršeno vrijeme i nalazimo se u astrološkoj godini u kojoj smo spremni napraviti planove i krenuti naprijed. Sve što trebamo učiniti je imati malo strpljenja dok se ova planeta smješta u energiju ovog pragmatičnog zemaljskog znaka.

Možda je to nama samima, našem partneru ili čak krugu prijatelja, ali mnogi od nas osjećaju se kao da smo spremni napustiti način razmišljanja koji nas je kočio. Ovo je vrijeme u kojem ćemo se osjećati motivisanim za poduzimanje rizika ili šansi na velikim životnim odlukama ili planovima.

To je energija koja nas tjera na neko veliko putovanje, javljanje bivšima da im kažemo da nam nedostaju ili prihvatamo prijedlog za brak. Djevica voli vidjeti širu sliku, odmjeravati prednosti i nedostatke. Djevica ne samo da skače i nada se da će se mreža ispod nje pojaviti; Djevica gradi mrežu i tek tada skače.

Bićemo motivisani za započinjanje promjena o kojima smo govorili, ali posebno u pogledu ljubavnih odnosa. Jer iako je važno gdje idemo u životu, važno je i koga ćemo izabrati da bude kraj nas. Završiće se poglavlje u kojem smo sve radili po kalupu.

Odustaćemo od ideje da možemo popraviti ili promijeniti bilo koga, i prekinuti samo obećavati da ćemo nešto u našem životu promijeniti, nego ćemo zaista učiniti korake da sve to i ostvarimo.

Izvor: infpult.info

Pokreće Blogger.