Bračni savjetnici otkrivaju: 6 neoprostivih grešaka muževa zbog koji dolazi do razvoda

Veze nisu lake i svi mi griješimo. Ali postoje neke neoprostive greške ili izbori zbog kojih kap prelije čašu.


I iako bi mnogi željeli čuti da se uz ljubav i strpljnje sve može popraviti, to jednostavno nije tako. Jer se i najstrpljivija žena umori kad se čini kao da je ona jedina koja se trudi da taj brak opstane. Bračni terapeuti su skupili razloge koji najčešće vode do razvoda.

1. Ista rasprava se ponavlja s vremena na vrijeme, iznova i iznova Kada žena osjeća da ne može uticati na promjene najčešće kaže da je njen muškarac nikad ne sluša ili da su mu izvinjenja prazna i da ne znače ništa. Na kraju, žene odustaju od veze i počinju tražiti izlaz jer ostajanje više nije opcija.



2. Brak ne vodi ničemu Kada se nakon godina i godina partneri i dalje svađaju oko istih stvari, tad je jasno da se stvari nikada neće promijeniti, i žene odustaju i odlaze. 3. Nema više emoicionalne povezanosti Jedan od najčešćih razloga za razvod jeste taj što emocionalna povezanost koja je nekada održavala brak nestaje nakon nekog vremena, posebno kada se čini da se neki problemi i pitanja pojavljuju iznova i iznova. To je jedan od glavnih razloga zašto žene napuštaju svoje muževe.

4. Razvod izgleda kao jedina opcija da bi se oboje spasili Kada brak postane konstantan emocionalni nemir, i kada se žena osjeća da je sve njeno stavljeno iza muškarčevih potreba i želja, da je stavljena u ćošak, da bi se oslobodila ovog osjećaja zarobljenosti, jedini izlaz je razvod.



5. Prerasle su svog partnera U braku je cilj rasti zajedno. Mi učimo nove stvari, uspostavljamo nove granice, gradimo nova carstva i stvaramo novi život zajedno. Ali, kada jedan partner stagnira, a samo jedan nastavlja rasti, partneri se mogu udaljiti, što dovodi do razvoda.

6. Uzimaju jedno drugo zdravo za gotovo Kad naš partner prestane željeti provoditi vrijeme s nama ili cijeniti sitnice koje radimo kako bismo drugog usrećili, na kraju se osjećamo kao da nas uzima zdravo za gotovo. I dok većina žena neće ići ravno na razgovor o razvodu, nakon pokušaja i pokušaja, na kraju se osjećate kao da je razvod jedina opcija.

Izvor: infpult.info

Pokreće Blogger.