Čovjek se voli dok je živ - Nemoj čekati trenutak kada će sve biti kasno

Zato nikad ne zaboravi: čovjek se voli dok je živ, ne kada umre.


Zato razmisli sada o svađi ukoliko je namjeravaš započiti s nekom osobom koja te krivo pogledala, rekla neprimjerenu riječ, nehotice te povrijedila. Je li najvažnije u svakoj situaciji pokazati se nadmoćan, pod cijenu da se drugoga ponizi?

Želiš li se doista postavljati u ulogu suca prema drugoj osobi, a i sam si svjestan da si nekoć napravio mnogo veće pogreške nego ta osoba kojoj sada sudiš. Čovjek se voli dok je živ, ne kada umre. Zato razmisli ako zauvijek odlučiš prekinuti s nekom osobom samo zato što je povrijeđen tvoj ponos.



Želiš li doista u svakoj bitci izaći kao pobjednik bez obzira na cijenu u odnosima koju trebaš platiti? Je li u svakoj utrci najvažnije prvo mjesto ili osoba koja je pred tobom pala, a pored koje si samo nijemo prošao? Je li doista stvarno najvažnije tko je pametniji, jači, bolji, snažniji, privlačniji, bogatiji?

Čovjek se voli dok je živ, ne kada umre. Ne trebaju mu tada lijepe riječi, trebaju mu dok je živ. Ne treba tada toliko pričati o njegovim idealima i snovima, potrebno mu ih je ne gušiti dok je živ. Ne treba tada tone cvijeća i hvalospjeva nad svojim odrom, treba sada jedan nježan pogled, dodir, stisak ruke.



Sve ono što nisi dao tada, ne trebaš ni kasnije davati, gluma je to ili kajanje što na koncu za tu osobu isto dođe. Čovjek se voli dok je živ, ne kada umre. Potraži sada tu osobu, razveseli je svojom prisutnošću. Nemoj čekati trenutak kada će sve biti kasno.

Ako je možda nešto loše napravila prema tebi, upiši to u pijesak, a ne u kamen, jer iza posljednjeg zvižduka utakmica se više ne računa. Iza posljednjeg izdisaja sva tvoja ljubav koju joj nisi dao, a sada želiš, ne može joj ništa vratiti ni promijeniti. Zato nikad ne zaboravi: čovjek se voli dok je živ, ne kada umre.

Mario Žuvela

Pokreće Blogger.