Zašto muškarci ne mogu podonijeti snažne žene

Snažna žena nikoga ne čeka. Ona će krenuti dalje. Dobit će što želi i kad to želi.


Prije svega želim reći kako volim muškarce. Volim ih otkad sam imala 6 godina. Do fakulteta su mi čak govorili da sam luda za njima. Ali sam odrastajući spoznala jedan trend. Vidjela sam tipove koji viču za ženama preko ulice i zbog kojih žene počinju hodati brže.

Vidjela sam kako muškarci žene nazivaju kurvama i smiju se tome s grupom prijatelja. Vidjela sam kako muškarci ponižavaju žene, nazivaju ih droljama zato što su spavale s nekime od njih. Prečesto sam vidjela dvosotruke standarde. Vidjela sam sesizam. Čula sam ga. Iskusila sam ga. Sve žene jesu.



Istina je da neki muškarci jednostavno ne mogu podnijeti što žene postaju sve snažnije. Ne mosu se oteti ideji da su žene rođene kako bi im služile. Ne mogu se pomiriti s činjenicom da ih žene u današnje doba više neće tretirati kao kraljeve. Čak i u 2016. godini, (2017 je tek počela pa ćemo vidjeti), ponekad se čini kako uopće nismo napredovali kao društvo.

Što je s onom grupom muškaraca koji misle da je cijeli svijet njihov? A oni koji smatraju kako žena mora spremati kuću, kuhati večeru i izgledati kao s naslovnice? Imam 30 godina i upoznala sam muškarce koji me plaše svojim načinom govora o ženama. Upoznala sam muškarce koji misle da se svijet vrti oko njih. I one koji govore to s toliko samopouzdanja da bi se svatko počeo tresti.



Znam da nisu svi takvi. Znam da postoje muškarci koji stvarno žele da imamo jednaka prava. Postoje oni koji znaju koliko su žene moćne. Znam da nije svaki muškarac ovakav kakvog sam opisala na početku. Ali istina je da neki muškarci ne mogu podnijeti snažne žene.

Snažna žena ne treba muškarčevu pomoć ni oko čega. Ne trebaš joj nositi vrećice na putu iz trgovine. Ne trebaš joj pridržati vrata. Ne trebaš udariti frajera koji joj se nabacuje. Ne trebaš braniti njezinu čast. Ona sve to može sama.

Muškarci su naučeni biti zaštitnici. Naučeni su biti mladići koji spase djevojku. Ali mi više ne trebamo biti spašene. Nikada nismo ni trebale. Snažna žena nikoga ne čeka. Neće zauvijek čekati da je na spoj pozove netko u koga je zaljubljena. Neće godinama čekati da je netko zavoli. Ona će krenuti dalje. Dobit će što želi i kad to želi.

I za to se neće ispričavati. Snažna žena neće učiniti ono što ne želi. Neće se seksati na prvom spoju ako ne želi. Neće izići s tobom na spoj ako ne želi. Neće se s tobom nastaviti viđati kako bi bili dobri. Ona je glavna glumica u svojoj priči. Ti nisi njezin princ na bijelom konju.

Kako bi bio u vezi s ovakvom ženom, trebaš imati puno samopouzdanja. Trebaš biti samostalan. Nisi od čelika niti je ona. Trebaš joj moći pokazati osjećaje i ranjivost. Trebaš biti iskren prema njoj. Ne morate nam dokazivati svoju fizičku snagu. Ne morate nam pokazati koliko ste snažni tako da nas štitite ili nam pružate financijsku sigurnost.

Samo trebate biti uz nas kad nam je teško i trebate spoznati da smo jake. Toliko smo sposobne i moćne. I zato, svi vi muškarci koji želite biti s nama… Odnosite se prema nama s poštovanjem. Slušajte nas. Tješite nas kad nas boli srce. A mi ćemo to isto činiti za vas. Obećajem.

zdravaisretna

Pokreće Blogger.