Tekst za iscrpljenu mamu koja se povremeno sakrije u kupatilo - Na par minuta, da se isplače…

Za majku koja je usamljena čak i kada ima društvo.


Za mamu koja se krije u kupatilu, zato što joj je potrebno nekoliko minuta da se smiri dok briše suze s lica. Za mamu koja je toliko umorna da ima osjećaj da ne može više, i koja bi dala sve za samo minutu mira. Za mamu koja plače u svojoj sobi jer je grdila djecu zbog gluposti te ju sada grize savjest.

Za mamu koja se muči kada nosi teksas panatalone, jer želi da izgleda dobro, i nosi ih da bi se osjećala bolje. Za mamu koja naručuje picu za večeru, jer nije imala vremena da spremi nešto kako je zamislila. Za majku koja je usamljena čak i kada ima društvo.



Vrijediš mnogo. Bitna si. Dovoljna si. Ovo je faza, luda i puna izazova za majku faza. Ali će se na kraju isplatiti. Za sada je teško. Teško na toliko nivoa i načina za sve nas. Ne pričamo često o tome, ali se borimo, i nisi sama.

Dovoljna si. Daješ sve od sebe. Te male oči koje te gledaju misle da si savršena, misle da si više nego savršena. Te male ruke koje traže tvoje, one misle da si ti najjača i da možeš osvojiti svijet. Ta mala usta koja pojedu sve što im skuvaš, misle da si ti najbolja.



To malo srce koje traži tvoje, ne želi ništa sem tebe. Jer si im ti dovoljna, i više nego dovoljna, mama. Ti si divna… Za iscrpljenu mamu koja se povremeno sakrije u kupatilo, na par minuta, da se isplače… piše portal lolamagazin.com

Pokreće Blogger.