Neoprostive greške koje muškarci čine u braku - "Ne govorite da ne izgleda lijepo čak i ako to mislite"

Muškarci obratite pažnju na riječi koje nikada ne smijete izgovoriti svojoj ženi.


Prestanite sramotiti vašu ženu kritizirajući ju pred djecom ili u javnosti Možda mislite da ste pametni ili smiješni, ali to nije korisno za vaš brak niti na čast vašoj supruzi kada ju kritizirate, posebice pred ostalima. Vaša djeca u vama trebaju vidjeti model kako biti podrška i kako davati komplimente, a ne biti kritični prema svojoj supruzi.

Prestanite uspoređivati svoju suprugu sa ostalim ženama Reći nešto poput: “Zašto nisi više poput Karen?” je ponižavajuće i podcjenjivajuće prema vašoj supruzi. Ona je stvorena s neprocjenjivom vrijednošću. Njegujte i poštujte svoju ženu zbog onoga tko je ona, ne zbog toga što čini ili ne čini.



Kada vam supruga kaže o probemu koji ima, ne pokušavajte ga odmah riješiti Njoj je možda potrebno da ju samo saslušate. U prirodi muškarca je da žele riješiti stvari. Tako, kada mi moja supruga Susan kaže nešto, umjesto da odmah krenem riješiti to, upitam ju: “Želiš li da te samo saslušam ili želiš moje mišljenje kako se nositi s tim?”

Prestanite pokušavati kontrolirati vašu suprugu Ovo je predstavljalo borbu za mene, pogotovo u našim ranim godinama braka. Želio sam da Susan bude više poput mene… da razmišlja, ponaša se i čini stvari baš poput mene. Ali kada sam vidio da postaje poput mene, nije mi se uvijek sviđalo. Naučio sam popustiti u vladavini i pustiti Susan da bude žena, supruga i majka kakvu je Bog stvorio da bude.



Prestanite biti pasivni kada je riječ o discipliniranju i učenju vaše djece Roditeljstvo je timski rad i nije samo posao majke. Aktivno sudjelujte sa svojom suprugom u discipliniranju djece i učenju da hodaju u istini i ljubavi.

Ne budite nasamo sa bilo kojom ženom koja vam nije supruga ili rodbina Oduvijek sam imao osobnu politiku da ne treba putovati, ručati ili susresti se sa bilo kojom drugom ženom nasamo. Učiniti suprotno bi samo izazvalo napast u mome životu.

Na kraju, važno je naglasiti kako je muškarac slika Isusa Krista. Isus Krist je bio muškarac. Stoga muškarac treba ljubiti svoju ženu kao što je Krist ljubio Crkvu. A žena mu treba biti podložna u smislu da mu dopusti da je ljubi kao Krist Crkvu. A kakva je to ljubav? Cijeloga sebe dati drugoj osobi, biti spreman umrijeti za nju.

Pokreće Blogger.