Favoriti pravih dama: Najljepši ženski parfemi koji bi mogli uljepšati i najtmurniji dan

A koji parfem vama može izmamiti osmijeh na lice?


Kada sunčan i topli proljetni niz prekinu dani ispunjeni oblacima, kišom i nižim temperaturama od onih na koje smo se tako brzo naviknuli, svaki poticaj da živnemo i lakše preživimo dan je dobar. Jedan takav poticaj može biti i dobar parfem koji će nam cijeli dan služiti kao podsjetnik da je proljeće stiglo i da je kiša tu samo privremeno, a sunce samo što se nije vratilo.

1. Lanᴄome- La vie est belle en rose Toaletna voda La vie est belle en rose novi je član slavne linije mirisa La vie est belle, a predstavlja modernu interpretaciju božura. Ova toalentna voda rezultat je suradnje dvoje poznatih svjetskih parfumera.



Anne Flipo i Dominique Ropion zajedničku ljubav prema slavnom božuru izrazili su na novi način i kreirali jedinstvenu harmoniju s prepoznatljivim autorskim potpisom. Anne preferira osvježavajući i blistav cvjetni bouquet te je nadahnuće potražila u notama božura i ruže. U Dominiqueovoj reinterpretaciji, klasična gurmanska nota božura odiše suvremenošću i neodoljivom privlačnošću.

2. Elizabeth Arden - Sunflowers Ovaj cvjetno voćni parfem prvi je put predstavljen 1993. godine, a njegov kreator David Apel je za gornje note odabrao limun, ružino drvo, cvjetove naranče, mandarinu, bergamot, dinju i breskvu. U srcu parfema su ciklama, ruža, kasmin i korijen irisa, dok bazu čini mošus, cedar, sandalovina, amber i mahovina.



3. Chanel - Coco Mademoiselle Intense Radi se o orijentalno-svježem mirisu jake osobnosti, koji je prožet živahnom notom naranče, transparentnim notama ruže i elegancijom pačulija. Većina žena barem je jednom u svom životu na polici imala neku od verzija ovog parfema koji će bez imalo sumnje uljepšati sivi dan.

4. Viktor & Rolf - Flowerbomb Ovaj cvjetni miris amsterdamske modne kuće u bazi ima pačuli, visoke note parfema čine bergamot i čaj, dok su u scrcu frezija, jasmin, orhideja i ruža. Radi se o orijentalnom parfemu sa zanimljivo dizajniranom bočivom u obliku "dijamant granate".

5. Tom Ford - Orchid Soleil Orchid Soleil je ljetna varijanta parfema Black Orchid koja u bazi ima kesten, orhideju, pačuli, šlag i vaniliju, dok srce čine ljiljan i tuberoza. Čempres, gorka naranča i ružičasti papar su u sastavu glave ovog parfema koji je u prodaji od 2016. godine.

6. Gucci - Bloom Ovaj miris njegov kreator je zamislio kao bogati vrt pun različitog cvijeća i opojnih mirisa. Prirodna tuberoza iz Indije povezana je s jasminom. Ekstrakt pupa jasmina dobiven je metodom ekstrakcije koja spaja prirodne odlike jasmina i njegovih molekula da ostavi osjećaj svježega mirisa na koži.

7. Marc Jacobs - Daisy Eau So Fresh U bazi ovog mirisa su mošus, šljiva i virdžinijski cedar, srce čine cvijet jabuke, jasmin, ljubičica i ruža, dok visoke note čine grejp, kruška, zeleni tonovi i malina. Ovaj cvjetno-voćni miris idealan je za svakodenvno nošenje, a u prodaji je od 2011. godine.

Pokreće Blogger.