Poučan tekst: Hrabra žena nikada ne vuče za rukav

Fenomenalan tekst koji bi mnogi od nas trebali da pročitaju


I ništa ti neće reći, samo će te pustiti da odeš. Neće te pokušati zadržati, ma neće ni prstom mrdnuti. Ostavit će te u vjerovanju da si napravio pravi potez, da ima i boljih i ljepših i vrednijih. Da će te druge učiniti zadovoljnijim.

Ubijedit ćeš sam sebe kako ćeš se smijati kao nikada, uživati u svemu i svačemu, proputovati svijet i obići sva svjetska čuda. Živjet ćeš od danas do sutra, lutati ulicama, upoznavati razne ljude. Pronaći ćeš i novu ljubav, misleći da je prava.



Imat ćete čak i djecu, luksuzan život ispunjen materijalnim stvarima. Ali znaš li šta nikada nećeš imati? Duševni mir. Nećeš imati ni osobu koja će požrtvovano ostajati budna do kasno u noć, samo da bi slušala kako dišeš. Pretvarat ćeš se kako je sve u redu, a raspadat ćeš se iznutra.

Ubit će te vlastita nesanica. Dokrajčiti sopstvena historija. A potom ćeš ostarjeti. Spustiti umornu glavu na jastuk, poteće ti vrela suza niz obraz i sjetit ćeš se nje. Spoznat ćeš da si napravio najgori potez ikada. A ona?



Ona će biti ono što je oduvijek i bila. Čovjek. A ne đubre, kao ti. GRATIS CITAT; Neke žene vas nikada neće prevariti. Ni sa ljepšim, ni sa bogatijim, ni sa bilo kakvim. Jer tako su odgojene, da budu kraljice, a ne dvorske lude za zabavu.

Pokreće Blogger.