Poznati psiholog Pavel: Zašto bi trebali da bježite od muškarca koji traži slabu ženu

Poznati Ruski psiholog Pavel savjetuje 


Jak čovek neće hteti da pored sebe ima slabu ženu, to mora uvek da vam bude jasno, kaže ovaj ruski psiholog. Mnoge žene se prosto "istope" kada im muškarac kaže da traži "slabu" ženu. One pomisle da tom muškarcu treba ženstvena žena, koju će da pazi i mazi, ali evo u čemu je fora: Ti muškarci traže pokornu ženu.

Oni ne žele dogovor u braku, oni žele nekog ko će ih slepo slušati. Naravno, njima je glupo da javno priznaju da žele pokornu ženu pa će reći: Ja volim slabe žene! Pokorna žena se ne odupire, radi ono što joj je naređeno, lako se savija...



Budimo otvoreni, jaki muškarci ne žele slabu ženu pored sebe. Slabe žene traže moćne muškarce. I to je ogromna razlika. Jak čovek ne traži stalno da bude jak, ohol čovek je u stanju da insistira na tome kako je jak. Dominacija zahteva potčinjavanje.

A gde je tu briga? To se ne spominje... Muškarac koji traži "slabu" ženu kaže da će se "pobrinuti" za nju, ali tu je glavni problem. Ove žene ne dobijaju brigu, one su pod starateljstvom tog čoveka. U tome je razlika. Pažnja je briga o toj osobi, a starateljstvo je održavanje života osobe koja nije sposobna da se brine o sebi.



U ovom slučaju "slaba" žena postaje nesposobna, jer je - slaba. Jednom rečju - muškarac odlučuje za nju. On će odlučiti gde će ona da ide, sa kim će da se druži, šta će da obuče, šta će da gleda na TV i td. Jer on je jak, a ona je slaba. Tu se na kraju sve svodi na pritvor.

U međuvremenu ta "slaba" žena tu njegovu "brigu" doživljava kao nešto dobro. On će uraditi sve da njoj bude lepo. Ne on će uraditi ono što on misli da je tebi lepo! Ako smatra da je bolje za tebe da ne viđaš svoje drugarice on će ti zabraniti da ih viđaš. Šta u tome ima lepo?

Ali niko od nas nije stvoren da bude pokoran, takva nam je priroda. Sloboda izbora je vitalna. Ako nemamo tu slobodu, dolazi do pobune. I žene o kojima pričamo u nekom momentu svog života će se pobuniti. Na primer: nekoliko puta vas je primorao na seks. Imao je izgovor da tad baš "morate da vodite ljubav" i nije poštovao vašu želju da vam nije do toga...

Ako se pobunite, svađa je najmanje zlo koje vas može snaći. Takvi muškarci su sposobni i da podignu ruku na ženu a sve pod obrazloženjem da je to "za njeno dobro." Muškarac će tada da obrazloži svoj postupak da "žena mora da bude poslušna i slaba kako bi on mogao da bude muškarac!"

Pa kakvog onda muškarca tražiti: onog koji po ceo dan leži a ti moraš vući i za sebe i za njega? Ne! Nađi onog muškarca sa kojim je svaki dogovor moguć. Nađi onog muškarca koji ne zahteva od tebe da se menjaš, savijaš, puziš...

Traži muškarca koji ti neće govoriti šta da radiš a šta da ne radiš. Sve to ne garantuje sreću u braku, ali isto tako ne garantuje i nesreću. U najboljem slučaju garantuje da ćete biti u vezi sa muškarcem koji sutra neće "podići ruku" na vas!

Izvor: Vanja Milenković - Stil.kurir.rs

Pokreće Blogger.