Savjeti portugalskog stručnjaka: Ne ugađajte nikome i izbjegavajte 5 vrsta ljudi

Fokusirajmo se na glavne životne ciljeve


Više ne poklanjam ni jedan jedini minut lažovima i manipulatorima. Ako primetim izgovore, licemerje i lažno laskanje, okrećem se i odlazim, kaže lajf kouč. Portugalski lajf kouč Žoze Mikar Tejšeira objašnjava kako da se svaki čovek fokusira na glavne životne ciljeve i kako da prestanemo da trošimo energiju na trivijalnosti i ljude koji to apsolutno nisu zaslužili!

"Apsolutno više nemam nikakvu želju da trpim sve što život donosi. Ali, poneta nije da postanem arogantan, ali došao sam do tačke kada počinjem da žalim sebe jer trošim vreme na nešto u čemu nema duše. To utiče na moju dušu, to me boli. Ne tolerišem cinizam, nerazumne kritike i strogost bilo koje vrste.



Više nemam želju da ugađam onima koji me zapravo ne vole, ne cene, ni da ih volim, niti da se smejem onima koji mi osmeh nikada ne uzvraćaju. Više ne poklanjam ni jedan jedini minut lažovima i manipulatorima. Ako primetim izgovore, licemerje i lažno laskanje, okrećem se i odlazim.

Ne podnosim dičenje nepostojećim znanjem, ni aroganciju naučnika. Gade mi se tračevi. Mrzim rivalitet i poređenja. Verujem da je svet načinjen od suprotnosti, i zato izbegavam ljude koji nisu mentalno fleksibilni." Što se prijatelja tiče, u svom krugu zadržavam lojalne i one za koje sam siguran da me neće izdati.



Više ne komuniciram sa onima koji ne znaju da udele kompliment ili pruže reči podrške. Preterivanja i ekstremi su mi dosadni. Teško mi je da prihvatim ljude koji ne vole životinje. Ali, iznad svega, više ne tolerišem one koji ne zaslužuju moje strpljenje."

Izvor: stil.rs

Pokreće Blogger.