Merkur u Ribama do 17.04: Sve naše tajne bi mogle biti otkrivene

Ono što tajimo ili skrivamo, može biti i otkriveno


Zamka ovog Merkura je nedorečenost i tajnovitost u komunikaciji. Ne možemo pronaći prave riječi. Čak možemo osjetiti i stid progovoriti o onome što osjećamo. Nema dovoljno jasnoće, često izostaju konkretni odgovori pa smo u nekoj sivoj zoni, zbunjeni, ne znamo što je na stvari.

Merkur je planet koji pokazuje način na koji komuniciramo, kako razmišljamo, koje su nam poslovne želje i ambicije. Njegov boravak u ovom vodenom znaku poziva nas na introspekciju, na suočavanje s istinom koju uporno pokušavamo izbjeći okrećući glavu u drugom smjeru.



Ovaj planet dobit će od Riba iznimnu intuitivnost, osjetljivost, želju da pomognemo drugima, da se suočimo s vlastitim osjećajima i pokušamo ih bolje razumjeti. To neće uvijek biti jednostavno jer boravak Merkura u emocionalnom znaku ponekad može zamagliti obzore, povećati romantična očekivanja ili nas pak ubaciti u iluziju.

On možda ne govori uvijek iskreno, zamata istinu u proziran celofan. Čitamo između redova, možemo naslutiti i osjetiti da stvari nisu baš onakve kakvima se prezentiraju. Ovo je sjajna pozicija za bavljenje umjetnošću – plesom, fotografijom, pisanjem. S njim maštamo i stvaramo u tišini, kreativni smo.



Snovi mogu biti bogati i živopisni. Želimo pomoći drugima, spasiti ih savjetom ili konkretnom podrškom. Uključiti se u neke humanitarne aktivnosti ili ispričati svoju životnu bitku koja nam je nanijela dosta boli kako bismo osvijestili druge, pomogli im na neki način.

Zamka ovog Merkura je nedorečenost i tajnovitost u komunikaciji. Ne možemo pronaći prave riječi. Čak možemo osjetiti i stid progovoriti o onome što osjećamo. Nema dovoljno jasnoće, često izostaju konkretni odgovori pa smo u nekoj sivoj zoni, zbunjeni, ne znamo što je na stvari.

Nema pravih odgovora, pa ćemo možda morati biti strpljivi i pričekati na pravu istinu. Logika i razum izostaju, a na verbalnu aktivnost nas potiču emocije. Postoje i tajne koje skrivamo, nerado pričamo o nekim stvarima jer imamo osjećaj da nas drugi neće podržati ili da će nas osuditi. A ono što tajimo ili skrivamo, može biti i otkriveno!

No s druge strane u prilici smo dublje proniknuti u sebe. Bolje razumjeti svoje osjećaje. Velika dobrobit ide kroz meditaciju, vođenje dnevnika, razgovor s terapeutom ili osobom za koju smatramo da nam može pomoći kako bismo bolje shvatili ono kroz što prolazimo.

Razmislite o svojim životnim snovima koje želite ostvariti, vizualizirajte cilj koji želite dosegnuti, osjećajte se kao da ste već tamo. Ako niste na miru sa svojom prošlošću, razmotrite što možete učiniti kako biste dobili jasniju sliku oko toga što želite, a što ne.

Možda vam u tome pomogne i revitalizacija kontakta s osobom s kojom ste prekinuli kontakt ili s osobom koja će nakon dugo izbivanja pokušati opet ući u vaš život. Već od 19.2. priprema se za retrogradno kretanje koje će trajati od 5. do 28. ožujka.

U tom razdoblju potrebno je vježbati strpljivost i smirenost jer će nešto biti odgođeno, usporeno, skriveno i potpuno nejasno. Možemo biti više zbunjeni, izgubljeni u vlastitim mislima. Osjetljivije reagiramo na vanjske podražaje. Bježimo od stvarnosti. Pokušajte biti jasniji sebi, tako ćete biti i određeniji prema životu i ljudima koji vas okružuju.

Izvor: julijanaoremovic.com

Pokreće Blogger.