Brzo i jednostavno: 8 sjajnih trikova kojim bi mogli vratiti vašem namještaju stari sjaj

Nije tajna da količina otpada koju proizvodimo raste godišnje, i zato da ne bismo bacali stari namještaj, donosimo vam neke trikove pomoću kojih vašem namještaju možete vratiti stari sjaj.


1. Uklonite masne fleke sa tkanine: Uzmite komadić krede i protrljajte ga na tkaninu - apsorbiraju ulje ili masnoću; Pustite da se natopi; Uklonite kredu krpom za pranje.; Pustite tkaninu da se osuši. 2. Očistite oštećene podove i drveni namještaj: 1/4 šolje ulja; 3/4 šolje sirćeta; Čista krpa Možete koristiti ovaj trik na metalnim komadima namještaja ili čak samo na noževima.

3. Uklonite hrđe iz metala: Jednostavno umočite dijelove koje želite očistiti u limunovom soku 5-10 minuta, a zatim poprskajte hrđavo mjesto spužvicom za ribanje. 4. Koristite orah kako biste uklonili ogrebotine  Da biste uklonili male ogrebotine od drveta, upotrijebite oljušten orah. Uzmi polovinu, utrljajte ga nekoliko puta na ogrebotinu i pustite da se upije najmanje sedam minuta. Zatim ga ispolirajte čistom krpom.



5. Popločajte stare stolove kako bi izgledali kao novi: Ako vam stari sto izgleda kao da je spreman za bacanje, upotrijebite ljepilo i pločice. Neće škoditi ako su pločice toplinske i otporne na mrlje. 6. Pokrijte oštećenu površinu U kući u kojoj ima djece sve je tabla za crtanje. Napravite od površine stola tablu i nabavite krede za crtanje.

7. Učinite da vaš stari namještaj izgleda šik: Namještaj koji izgleda retro je veoma popularan u posljednje vrijeme. Obojite drvo, a zatim ga malo ižuljajte spužvom ili šmirgl papirom. Možete koristiti i nekoliko različitih boja.



8. Dodajte malo detalja da biste nadogradili namještaj: Nikad ne zaboravite da u potpunosti možete uništiti cjelokupni izgled vašeg mjesta ignorisanjem malih stvari, kao što su dugmad na ormaru, jastucima i stolicama.

InfPult.info / Tamara

Pokreće Blogger.